IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen се отказа от дизела при Golf и Polo

Новитят стандарт Евро 7 ще оскъпи значително моделите на тежко гориво

На няколко пъти в последно време ръководството на Volkswagen обявяваше, че дизеловите двигатели имат бъдеще. Оказва се обаче, че то е ограничено и се отнася само за големите модели на марката – всъдеходи и кросоувъри. 


VW Golf


Пред списанието Car техническият ръководител на компанията Матиас Рабе, който е и член на Съвета на директорите, заяви, че въвеждането на по-строги екологични стандарти прави използването на дизелови двигатели при модели като Golf и Polo финансово неприемливо.

„Въвеждането на стандарт Евро 7 ще направи дизеловите VW Polo и Golf едно прекалено скъпо удоволствие. Разходите по модернизиране на турбодизеловите мотори ще доведе до такъв ръст на цените на тези автомобили, че просто клиенти ще престанат да ги купуват. Затова този тип двигатели просто ще изчезнат от гамата на на моделите“, обясни Рабе.

Техническият шеф на Volkswagen допълни, че дизелите все пак ще имат смисъл при SUV-моделите с по-голямо тегло и по-голямо съпротивление. Той обаче не пожела да уточни, дали тези мотори ще отпаднат от гамата на модел като T-Cross, който всъщност представлява „вдигнато“ Polo.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Пфф ( преди 3 години )
    Пффф, вие луди ли сте ? Какви са тези безумни разходи над 3 литра/100? Премиум ТДИ гори под литър.... Това са най-технологичните ТДИ и през 2020. И сега чета и плача.... щели да ги спират? Как е възможно толкова години разработки на TDI(ДииЙ), най-икономичните, най-екологичните(вие просто не разбирате техния софтуер), най-динамичните..... абе в ШОК съм. Как е смятат германски премиум без дизел.... ???
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    С Ауди а3 2.0тди 140коне съм го свалял до 4.2 с климатик на дълго и градско много зависи но съм свалял до 5
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    е-12 ( преди 3 години )
    Как го правите това 3/100, бе хора! Аз имам Голф 6 TDI, и на дълъг път може да покаже под 4/100, но за кратко. Най-икономичната скорост е 80-90 км/ч, и средния разход е около 4.5/100, с галене на ***. Това е на дълъг път. Градско около 6/100.
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #4 Туй 3 литра дето си написал масло ли е?
  • #4
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Спират дизелите, защото Рено ги купува и отпадат нискотехнологичните решения при VW. Несъвместими са с технологичния гигант Рено.
  • #3
    4 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Жалко ще предлагат само еднолитрови бензинови миксерчета с разход на двулитров дизел. Относно икономията на дизела - имам тди , само градско -5/100 с климатика , на дълго каране (бургас -мадрид) 3 литра.
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Щирлиц ( преди 3 години )
    Евро 8 ще изисква от аспуха да излиза въздух с аромат на шанел 5.
  • #1
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )