IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наследникът на Nissan 370 Z ще получи индекс 400 и битурбо V6

Спортната кола ще получи платформата на Infiniti Q50 и Q60

Дългоочакваният наследник на Nissan 370Z ще бъде представен пред света през следващите 12 месеца. Той ще получи индекс 400Z, като ще разчита на V6 двигател с 2 турбини, съобщава британското издание Autocar.


Nissan 400Z


Наскоро от Nissan са подали заявление за запазване на марката Z в Канада, като шрифтът на самия патент е оформен в стила на оригиналния Datsun 240Z, както и на по-късните 260Z и 280Z. Някои елементи от дизайна на тези модели ще бъдат използвани и при бъдещия 400Z. Предната част е вдъхновена от 240Z, докато задните светлини – от 300ZX.

Тъй като сегашният Nissan 370Z се произвежда от 2009 г. с минимални промени, то наследникът му ще бъде значително модернизиран. Това се отнася и за салона, където ще бъде поставена нова информационно-развлекателна система. Ще има и цифров приборен панел, както и богат набор от електронни системи и асистенти на водача.

Новото спортно купе ще използва платформата на Infiniti Q50 и Q60, което навежда на мисълта, че двигателят на бъдещия модел на Nissan ще бъде взет също от тези два модела. Той обаче ще бъде част от хибридна система, за да може да покрие стандартите за екология. Във всички случаи битурбо V6 моторът ще развива над 400 к.с.

Снимка: Autocar

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 4 години )
    Гиганът Нисан се отърва от джуджето-*** рено и отново започна да прави истински коли! Браво!
  • #2
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ако изглежда така, като на картинката и е над 400 к.с. в което не се съмнявам ще стане хит при продажбите. Важна е и цената разбира се. С тези нови еко норми на по-мощните коли им скочиха много стабилно цените. Ама наистина много. те и на слабите модели скочиха, а на горещите версии направо литнаха. И това е само в Европа. Гледам цените в САЩ са си все същите и съвсем леко се покачват почти незабележимо, а тук ни убиват от цени.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    младен ( преди 4 години )
    Гууд, гууд, зер гууд :)