IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo вкарва 750 000 коли в сервизите си

Проблемът е в системата за аварийно спиране

Volvo вкарва 750 000 коли в сервизите си

Грешка в системата за аварийно спиране на автомобилите на шведския концерн Volvo е била открита по време на тестове, проведени от датския съюз на автомобилистите FDM. 

За проблема е било съобщено на произвосителя, който е провел допълнителни изпитания и е потвърдил резултатите. Затова и сега ще организира сервизна акция, което ще засегне 750 000 автомобила на марката.

По информация на шведския вестник Dagens Nyheter, системата не сработва правилно. Проблемът се появава при определени температурни режими, признават и от компанията, като уточняват, че става въпрос за автомобили, пуснати на пазара след януари 2019 г. Засегнати са повечето модели на марката – кросоуърът XC40, както и моделите от автомобилите от сериите 60 и 90.

От компанията потвърдиха, че в сервизите на Volvo ще бъдат вкарани около 750 000 автомобила, като от тях само 66 700 са продадени в Швеция.

Снимка: Volvo

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Киро ( преди 4 години )
    Педерасчето-плюещо Волво да си наебемайката
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тези проблеми в общия случай са софтуерни. Един познат имаше проблем с А4-ката , на 2 пъти системата решила че трябва да накове спирачки. Отиде им се оплака и отговорът бил , че от преди да си купи колата знаели и ъпгреитвали системата, ама незнаино как точно неговата не я били оправили.
  • #2
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    чайна майна какви шведи само емблемата и знаменцата по седалките са шведски след всички сервизни проблеми по новите волва гърмящи маркучи на поуер пулс полимерни колектори водещи до самозапалване а кашкавалено окачване със задна ресора и заспала мултимедия са най малкия проблем интересно дали има още желаещи да се докоснат до китайското премиум качество както казва джереми кларксон радвайте се на живота докато не сте си купили волво
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Не е само от януари 2019. За първи път го видях този проблем още 2016-2017 в няколко нови Волво автомобили които карах. Просто от време на време системата си правеше каквото си иска . Явно само от последната година колите ще бъдат ремонтирани щото ще им излезе по-евтино на китайците (а и до колко ще я оправят е малко спорно)