IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai разказа за новите си модели

Платформата от трето поколение намалява теглото на автомобилите с 55 килограма

Hyundai разказа за новите си модели

Тази година Hyundai Motor ще представи голям брой нови модели, включително кросоувъри, на платформата си от трето поколение, съобщи южнокорейският производител. Започвайки с новата Sonata, която беше представена миналата година, новото поколение на Avante, обновения Santa Fe и новия Tucson (NX4), чиято продажба на пазарите е предвидена за април.

Hyundai - нови модели

Наскоро пък Genesis представи първия си кросоувър GV80. Малко по-късно ще се появи и напълно нов GV70, както и следващото поколение G90, но това няма да се случи преди 2021 година. Също така, автомобилният производител обяви, че догодина на пазара ще излязат нов кросоувър и нов всъдеход. Всички тези нови автомобили не само ще намалят разходите, но и ще подобрят техническите си характеристики, технологията и безопасността.

Hyundai Motor е намалил броя на платформите си от 10 през 2005 г. на 6. Има няколко типа шасита от трето поколение: леки, средни, големи, за задвижване на задните колела, големи за задно задвижване и компактни. Платформата от трето поколение пък може да работи не само с двигатели с вътрешно горене, но и с бъдещи превозни средства като електрически автомобили, които могат да използват батерии с голям капацитет.

Hyundai - нови модели

Каросерията на всички автомобили ще бъде намалено с 55 кг поради лекия дизайн с висока твърдост, а средната здравина се увеличава с 10% за подобряване на управлението, икономията на гориво и безопасността при удари. Новата платформа може да постигне ефекта от намаляване на разходите за разработка чрез споделяне на компоненти.

Снимки: Hyundai

0 от 500