IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai представи концепт с два джойстика вместо волан

Моделът Prophecy работи на ток, има и автопилот

Hyundai представи концепт с два джойстика вместо волан

Hyundai официално представи футуристичния си концепт Prophecy, която има за цел да покаже бъдещата посока в дизайна на южнокорейската марка.

Моделът получи спортен вид, който производителят подчертава с масивната броня с широкия въздухозаборник, прозрачния заден спойлер и пикселното осветление. Компанията отбелязва, че в бъдеще такава оптика ще се превърне в отличителна черта на автомобилите на марката.

Прототипът се задвижва от електрическа система, характеристиките на която не бяха разкрити. В салона мястото на традиционния волан е заменено от два джойстика, разположени на тапицерията на вратата и на централната конзола. В ръчен режим водачът може да управлява автомобила с тяхна помощ, а вградените в джойстиците бутони отварят достъп до функционалността на мултимедийния комплекс.

Още снимки - в галерията:

Освен това концептът има и автопилот. Когато човекът зад джойстиците прехвърли контрола върху електрониката, позицията на неговата седалка се променя по такъв начин, че за него да стане по-удобно да гледа широкия хоризонтален дисплей.

Снимки: Hyundai

0 от 500