IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley почете историята си с двуместен роудстър

Всички 12 бройки от Bacalar вече са продадени за по 1,725 млн. евро (ГАЛЕРИЯ)

Bentley почете историята си с двуместен роудстър

Британският автомобилен производител Bentley показа първия си двуместен модел от близо век. Bacalar е създаден почти изцяло от "фирменото" студио Mulliner, което се счита за най-старият производител на каросерии в момента. Който иска да си купи модела обаче, ще удари на камък - роудстърът ще бъде произведен само в 12 бройки, като всяка от тях вече си има собственик.

Bentley нарича новия си продукт "най-рядкото Bentley с две врати в съвременната епоха", но Bacalar се оказа не само двуврат, но и двуместен - първият такъв автомобил на британците от 1930 година. Екстравагантният дизайн на роудстъра препраща към купето EXP 100 GT, но за разлика от концепта, Bacalar изобщо няма покрив. Любопитно е, че все пак моделът има нещо общо със серийния Continental GTC - само дръжки на вратите, които се използват за улесняване на интеграцията на системата за безключов достъп. Останалите панели на каросерията са напълно оригинални.

Още снимки - в галерията:

В сравнение с Continental GTC, задната колея на роудстъра е увеличена с 20 мм, монтирани са 22-инчови специално проектирани джанти. Отзад името на модела е изписано с елегантен шрифт. Интериорът пък е украсен с най-редките видове кожа, вълна и дърво, достъпни само за производителя. Например, дървеният фурнир е направен от дървесина на 5000 години от торфените зони в Източна Англия. В допълнение, Bacalar е оборудван с комплект чанти и сакове със същия шев, използван в интериора.

Роудстърът се задвижва от фирмения шестлитров W12, който този път развива 650 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Използвайки осемстепенна роботизирана скоростна кутия, той ускорява този уникален автомобил до 100 км/ч само за три секунди и половина, а максималната скорост на Bentley Mulliner Bacalar е 322 км/ч. И последният щрих: дузина роудстъри е разпродадена на минимална цена от 1,725 млн. евро.

Снимки: Motor

0 от 500