IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

540 коня за най-мощната Alfa Romeo Giulia

Версията GTA ще поучи и олекотена версия за писта

540 коня за най-мощната Alfa Romeo Giulia

Италианската компания Alfa Romeo представи две нови версии на седана Giulia, които получават името GTA (Gran Turismo Alleggerita) и GTAm. Те са посветени на 110-годишнината на марката, а в основата им е най-мощният вариант на модела до момента -  Quadrifoglio.

Седаните са оборудвани с модернизиран 2,9-литров V6 мотор с две турбини, чиято мощност е увеличена от 510 на 540 к.с. Двигателят работи с 8-степенна автоматична скоростна кутия, като ускорението от 0 до 100 км/ч е съкратено от 3,9 на 3,6 секунди.

Alfa Romeo Giulia GTA

Благодарение на използването на композитни материали версията GTA е със 100 кг по-лека, което означава постигане на съотношение от тегло към мощност от 2,82 кг на 1 конска сила. Това е най-добрият показател в този клас.

Освен това, Alfa Romeo Giulia GTA получава аеродинамични елементи, които са създадени благодарение на опита на  Sauber Engineering във Формула 1. Седанът е оборудван с титаниева изпускателна система Akrapovic с карбонов дифузьор, елементи от карбон по каросерията, радикакално преработено окачване и 20-цолови джанти.

Alfa Romeo Giulia GTA

За феновете на карането на писта е подготвена версията Giulia GTAm, при която подобренията по аеродинамиката са още повече, а в салона са поставени само две места. Интериорът и на двете версии е богато оборудван с алкантара и карбон.

В момента най-мощната Alfa Romeo Giulia е версията Quadrifoglio, която ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди и развива масимална скорост от 305 км/ч. Известно време това беше най-бързият седан на „Северната дъга“ на Нюрбургринт с време 7 минути и 32 секунди. През 2019 г. Постижението беше подобрено от Jaguar XE SV Project 8, който завъртя една обиколка за 7 минути и 21 секунди. 

Още снимки - вижте в галерията: 

Очакванията са GTA да се опите да си върне първото място в тази престижна класация. В Alfa Romeo предвиждат производството на общо 500 бройки от модела, в това число и пистовите GTAm. Всеки, който си купи колата, получава като подарък състезателен комбинизон с шлем, както и курс по управление от Alfa Romeo Driving Academy.

Снимки: Alfa Romeo

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Дан ( преди 4 години )
    Защо да са трошливи ,моята 159 вече е на 12 г освен консумативи не съм и барал почти нищо освен ЕГР .Доволен съм .Въпрос на вкус , казало кучето и си облизало *** :)
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    !!? ( преди 4 години )
    при битурбо двигател дори елементарния и надежден чип-тунинг можеше да вдигне мощността до поне 600к.с.! освен ако моторчето не е предварително изпилено до крайност ...
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Изкорубена бангия! ( преди 4 години )
    Кога ли макароните ще съумеят да съчетаят 4Х4 с автоматична кутия в по-мощните си модели!?
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Разпада се в главите на тея дето п16ока им се спружва при мисълта, че могат да я имат.
  • #3
    10 rate up comment 18 rate down comment
    няма няма ( преди 4 години )
    Хората са казали Алфа правят хубави коли но за краткоКрасива е но ако я караш ежедневно ще започне да се разпада тоя италиански кош
  • #2
    14 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Алфата все още в най-бързият седан в производство на Ринг-а.
  • #1
    4 rate up comment 12 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 4 години )
    ето това е начина как да фалира една легендарна марка....