IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo предизвиква най-бързите седани в света

Италианците ще предложат нова супермощна версия на Giulia

Alfa Romeo предизвиква най-бързите седани в света

Компанията Alfa Romeo подготвя още по-мощна версия на седана си Giulia, като за нея ще бъде възродена историческото име GTA (Gran Turismo Alleggerita), което ще бъде в комбинация със сегашното название на най-бързия вариант Quadrifoglio, съобщава Autocar.

Сега в гамата на Giulia най-мощните модификации са Quadrifoglio Verde и Alfa Romeo Racing Edition. Те разчита на 2,9-литров битурбо V6, който в първия случай развива 510 к.с., а във втория - 530. За Quadrifoglio GTA мощността на агрегата ще бъде форсирана до 620 к.с.

Alfa Romeo Quadrifoglio Verde

Името Alleggerita означава "олекотена", коeто подсказва, че новата версия ще е поне с 20 кг. по-лека от Quadrifoglio. Скоростната кутия си остава 8-степенен автомат ZF (стандартната версия се предлага и с 6-степенна механична кутия).

Съответно ще има и разлика в ускорението от 0 до 100 км/ч. Стандарното Quadrifoglio Verde се нуждае от 4,1 секунди, а версията Racing Edition - от 3,9 секунди. Новият, най-мощен вариант ще го прави за около 3,5 секунди.

Твърде вероятно е с новия спортен седан италианската компания да се опита да си върне званието "най-бърз седан на Нюрбургринг". То принадлежеше именно на Alfa Romeo Quadrifoglio Verde - 7 минути и 32 секунди, но беше подобрено от Jaguar XE SV Project 8 - 7 минути и 18 секунди. Британският модел има 600 коня под капака си.

Alfa Romeo Quadrifoglio Verde

По предварителни данни, Giulia GTA ще бъде представена на 24 юни в Милано по време на мероприятие, посветено на 110-годишнината на Alfa Romeo. Седанът ще излезе на пазара в ограничена серия, като от компанията не потвърдиха и не отрекоха новината. Но обявиха, че със сигурност Giulia няма да се предлага като купе или кабриолет.

Снимки: Alfa Romeo

0 от 500