IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo готви малък кросоувър на платформа на PSA

Премиерата му е посветена на 100-годишнината на марката

Alfa Romeo готви малък кросоувър на платформа на PSA

В чест на своята 100-годишнина, която ще бъде отбелязана на 24 юни, италианската компания Alfa Romeo ще представи напълно нов модел, съобщава Motori Online. По данни на изданието, това ще е или малък кросоувър, изграден на платформата на алианса PSA, или спортен "Гран турър".

Всъщност, далеч по-вероятно е да видим именно компактен кросоувър, тъй като интересът към автомобилите от този клас продължава да расте. Новият модел ще се появи на пазара до края на 2020 г., като експертите са скептично настроени към възможността за поява на GT-модел, въпреки че още през 2018 г. Alfa Romeo обяви, че поготвя пускането на два бъдещи хибрида под култовите имена  8C и GTV. 

Alfa Romeo

По-късно обаче 5-годишният план на марката беше преразгледан и ръководство обяви, че се отказва от спортните модели по финансови съображения. Съответно, ще се залага на масови автомобили, които да донесат свежи приходи на компанията.

Ако новият модел получи платформата на PSA, то тя до голяма степен ще повтаря новото Peugeot 2008. Този модел получи 1,2-литров мотори с 3 цилиндъра, развиващи 100, 130 и 135 к.с., като и 1,5-литров дизел със 100 и 130 к.с. Има и електрическа модификация със 136 к.с, която изминава до 312 км с едно зареждане.

Снимки: Motori Online

0 от 500
  • #1
    13 rate up comment 1 rate down comment
    333 ( преди 4 години )
    1.2 литра двигател? Три цилиндъра? Без спортни модели? Ха, след Субару, време е да кажем "да почива в мир" и за тази култова марка. Кой знае, може и да успеят. Но това няма да е Алфа...не и митичната компания от миналия век.