IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

PSA и FCA разкриха първия си съвместен проект

Кросоувърът Alfa Romeo Tonale ще използва иновационна платформа

PSA и FCA разкриха първия си съвместен проект

Сливането на двата автомобилни производителя - Groupe PSA и Fiat Chrysler Automobiles, стартира, като те вече работят върху първия си съвместен проект. Официални представители на двете компании разкриха какъв ще бъде той - нов кросоувър Alfa Romeo Tonale, създаден на иновационна платформа на PSA.

За подобряване на техническите характеристики на бъдещия модел, инженерите ще използват част от архитектурата CMP, на която е построено новото Peugeot 208. Това ще позволи на Tonale да получи и версия с изцяло електрическо задвижване. Премиерата на кросоувъра на Alfa Romeo е планирана за първата половина на 2020 г.

Новата платформа ще се казва EMP2, като плановете на PSA и FCA предвиждат на нея годишно да се произвеждат около 3 млн. нови автомобила. Други 2,6 млн. превозни средства ще бъдат изградени на сегашната архитектура CMP. При всички нови модели ще се използват екологични двигатели и олекотени материали.

Любопитното е, че въпреки сливането си, двата концерна ще продължат да правят и автомобили на старите си платформи, които използват в момента. Броят на моделите обаче ще бъде редуциран, като ще отпаднат тези, към които има по-слаб интерес.

Снимка: Alfa Romeo 

0 от 500