IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Touareg R е готов за дебюта си

Спортната версия на всъдехода става хибрид с 456 к.с.

Volkswagen Touareg R е готов за дебюта си

В навечерието на автосалона в Женева германският производител Volkswagen разри подробности за спортна версия R на големия си всъдеход Touareg. Тя ще представлява поредната крачка на компанията по пътя на електрификация на моделната си гама, като ще получи хибридно задвижване. 

Хибридният агрегат на всъдехода включва 3,0-литров бензинов V6 двигател и електромотор, доставящ 130 к.с. Съвкупната мощност на задвижващата система е 456 к.с., като в нея са включени още 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

Volkswagen Touareg R

Ускорението от 0 до 100 км/ч при Touareg R ще отнема около 5 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. Само на ток спортният всъдеход ще изминава до 50 км, което не е лош показател за автомобил с такива размери.

Батерията с капацитет 14,1 кВт/ч е разположена под пода на багажника. R-версията на най-големия всъдеход на Volkswagen е оборудвана още с 21-цолови джанти (22-цоловите са опция). В базовия вариант влиза цифров приборен панел, информационно-развлекателна система с 15-инчов дисплей. Очакванията са цените на модела да стартират от около 83 000 евро.

Още снимки - вижте в галерията:

Снимки: Volswagen

0 от 500