IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридният Hyundai Sonata ще има пробег от над 1100 км

Седанът получи слънчева батерия и автоматик без хидротрансформатор

Хибридният Hyundai Sonata ще има пробег от над 1100 км

В Чикаго беше представен хибридният Hyundai Sonata за пазара в Северна Америка. Седанът ще предлага сред разход от 4,5 л/100 км в смесен цикъл, като общият му пробег с пълен резервоар, сертифициран от Агенцията по опазване на околната среда на САЩ (EPA), е 686 мили или 1104 км.

Силовият агрегат на Hyundai Sonata Hybrid се състои от бензинов двигател Smartstream G2.0 GDi HEV, електромотор и хибридна автоматична скоростна кутия без хидротранформатор, но със система Active Shift Control, която следи и при нужда изравнява оборотите на двигателя и трансимисия. Двулитровият атмосферен двигател развива 152 к.с. и 188 Нм, а електромоторът - 38 киловата или 52 к.с. (205 Нм). Сумарната мощност е 195 к.с.

Hyundai Sonata

Коефициентът на аеродинамично съпротивление на хибридната Sonata е равен на 0.24. На покрива на автомобила е поставена слънчева батерия Solar Roof, която за 6 часа на паркинга добавя няколко допълнителни километра към пробега.

За намаляване на съпротивлението на въздуха седанът е обоудван с предни и задни дефлектори на колелата, преден спойлер и напълно затворена долна част. Всички това помага за постигане на по-нисък разход на ториво - 4,7 л/100 км в градски условия и 4,5 л/100 км в извънградски.

Hyundai Sonata
Снимки: Hyundai

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 11 rate down comment
    RD ( преди 4 години )
    Нали хибридите харчели по-малко в града? Тук е обратното. Въпреки че на мен всичките ми коли харчат по-малко в София, отколкото извън, па не са хибриди :)
  • #1
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    И кво като е хибрид а не изцяло електеически.И тоя 2.0 толуп колко отделя а стига дръпнати мекерета.