IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai представи шумопотискаща система за автомобила

Искате ефект на слушалки в колата си? Hyundai и Harman твърдят, че имат отговор ...

Hyundai представи шумопотискаща система за автомобила

Повечето от нас са запознати с технологията за шумопотискане благодарение на широкото й използване в по-високия клас слушалки. С помощта на микрофон за откриване на смущаващ шум от околната среда и излъчване на противоположна отрицателна форма на вълната, системите позволяват на слушателите да се наслаждават на музиката си в пълно спокойствие – от вагона на метрото до самолетната кабина.

Скоро технологията може да бъде използвана и на пътя. В партньорство с дъщерното на Samsung дружество Harman, Hyundai е решен да пусне първата в света система за активно шумопотискане в серийно превозно средство.

Разбира се, тя няма да блокира всички звуци, навлизащи в купето, а ще бъде насочена конкретно към проблема с шума от пътя. Благодарение на нарастващото търсене на по-големи автомобили, които са и по-спортни и по-динамични, каросериите стават по-твърди, а профилите на гумите стават както по-ниски, така и по-широки. Това не само води до повишено генериране на шум от пътя, но и позволява на вълните по-лесно да проникнат в кабината. И тъй като традиционната шумоизолация увеличава значително тежестта на автомобила, където се търси максимална икономичност, решението може да бъде полезно.

За да бъдат регистрирани и след това да неутрализирани натрапчивите звуци, системата на Hyundai "използва референтни сигнали, получени от сензори за ускорение, поставени по протежение на окачването и шасито, за да предскаже шума, прехвърлен в кабината и за генериране на анти-шум в реално време".

Целият процес отнема само милисекунди, като микрофоните за грешки непрекъснато следят работата на системата на всяко място, за да гарантират, че на всички места в купето се гарантира еднакво ниво на спокойствие.

Hyundai

Очаква се първият сериен автомобил, който ще получи новата технологии, да бъде новият SUV Genesis GV80, но можем да си представим предимствата на подобна система и в други модели.

Системата използва наличните високоговорители в превозното средство, с което може да бъде спестено от теглото, а всички пътувания – от по-дългите до излизане за кратко пазаруване, могат да бъдат по-приятни.

Системата ще бъде особено полезна в тих електромобил, който няма двигател с вътрешно горене, заглушаващ шума от гумите и пътя. В заключение, от Hyundai казват: „Когато става въпрос за автомобили, звукът трябва да се разграничава от шума“.

Снимки: Hyundai

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    к. к. ( преди 3 години )
    Е-класата е по-евтин от ?60 х...
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    yor!val!=MGGA! ( преди 3 години )
    Стартовата цена на супер-Дженезиса в ЕВРОПАта е точно 60 хилки в ЕВРО$. И това е най-красивият дизайн на автомобил сред другите модели от високия клас и върви яко по стъпките на Лехъса. Перфектен е и при това - на двойно по-ниска цена от Джърманските
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    РАМзес ( преди 4 години )
    В пикапите РАМ на Додж от 2019 активното понижаване на шума е серийно! Реализира се с помощта на 4 микрофона разположени над главите на пътниците и аудио системата. Карам такъв!
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    абе ако четеш мнения тука, немците са си е...и м...та :) пък хората по европа и в щатите си карат аудита, мерцедеси, бмвта и фв-та с кеф. Тук форумните *** пенят устите и джафкат като квартален ***... щото са се прецакали с 15 годишен кошник каран в италия до изнемогване и лъснат за продажба от някой търгаш в мобиле. По темата: Хюндай са на прав път, но трябва да се внимава с филтрацията.. клаксони например не е добре да се филтрират.
  • #4
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами що не ги купуват тогава, като са по добри от немските? Някой от вас виждали ли е такава кола на живо?
  • #3
    8 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    С 2 г. гаранция и пак нямаше да издържи толкова преди да се счупи. На немците и 1 г. гаранция им е много! Абсолютен талаш!
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Немците ако я бяха направили тази кола, щеше да е с 2 години гаранция.
  • #1
    11 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Страхотен интериор са направили. Немците да гледат и да се учат! Просто без забележки, лукс, качество, красота, практичност, изчистени линии и без залитания. Наистина много кефи! Не съм фен на корейците, но това нещо, което показват е наистина невероятно добро. Ще видим само каква цена ще сложат на тази кола в Европа. За САЩ гледам, че цената започва от $ 50 000, което според мен не е много, но в Европа имам съмнение, че ще е х2.