IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ЕС забранява продажбите на още два модела

Jeep Grand Cherokee и Suzuki Vitara не покриват екологичните стандарти

ЕС забранява продажбите на още два модела

Още два модела са на път да получат забрана за продажби в страните от ЕС, тъй като не отговарят на екологичните стандарти, съобщава Autoblog, като се позовава на властите в Нидерландия. Това са кросоувърите Jeep Grand Cherokee и Suzuki Vitara, чийто дизелови модификации не отговарят на новите екологични стандарти.

Според информацията, в Jeep вече са намерили решение на проблема и компанията ще вкара в сервизите си всички автомобили от модела - както тези, които са на разположение на дилърите на марката, така и продадените в страните от ЕС бройки.

Suzuki Vitara

От Suzuki обаче все още не са предложили адвекватни мерки и ако това не стане, компанията ще получи забрана да продава Vitara в ЕС. Най-вероятно японският производител сам ще преустанови предлагането на кросоувъра, като ще го върне на пазара след обновяване и съответно решаване на проблема.

В официалното съобщение се казва още, че и при двата автомобила - Jeep Grand Cherokee и Suzuki Vitara, са открити "забранени емисионни стратегии", благодарение на които изкуствено са намалявани нивата на азотен диоксид (NOx). В същото беше уличен и концерна Volkswagen Group, заради който през 2015 г. избухна един от най-големите скандални в автомобилната индустрия.

Снимки: Jeep, Suzuki

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    1# От 4-ти км. ли се включваш или Карлуково? Кой ви дава достъп до интернет или са те пуснали малко отпуска?
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Сори, сега видях, че за дизели ставало на въпрос. Набързо прочетох и не съм го видял. Грешката е моя, но остава въпросът за дизелите на Фиат! Те екологични ли са и ако ДА, каква е разликата със същите слагани на тези 2 марки?
  • #2
    15 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не схващам за Витарата? Това за дизелите се отнася? Те нямат собствен дизел, а вземат такъв от Фиат. Бензиновите им мотори са много икономични и екологични. Голям мотор нямат. Най-големият е 1,4 и всичките са с последните сертификати за екологичност по новата европейска система. Явно за дизела става въпрос, но тогава се питам какво става с дизелите на Фиат? Тях как не ги забраняват, като е същият в Сузуки? Работата нещо намирисва...
  • #1
    3 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В момента в света няма нито един нов автомобил който да покрива нормите. Повечето дори не покриват евро 5 и всички производители лъжат като за последно. Опитват се да отложат във времето неизбежната смърт на личния автомобил. Но това отдавана е решено. Личните автомобили нямат място в съвременното общество на 21 век. Това е единствения начин да спасим планетата. ООН вече прие програмата за пълната забрана и членовете я подписаха. Сега всичко е въпрос а време.