IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ЕС забранява продажбите на още два модела

Jeep Grand Cherokee и Suzuki Vitara не покриват екологичните стандарти

ЕС забранява продажбите на още два модела

Още два модела са на път да получат забрана за продажби в страните от ЕС, тъй като не отговарят на екологичните стандарти, съобщава Autoblog, като се позовава на властите в Нидерландия. Това са кросоувърите Jeep Grand Cherokee и Suzuki Vitara, чийто дизелови модификации не отговарят на новите екологични стандарти.

Според информацията, в Jeep вече са намерили решение на проблема и компанията ще вкара в сервизите си всички автомобили от модела - както тези, които са на разположение на дилърите на марката, така и продадените в страните от ЕС бройки.

Suzuki Vitara

От Suzuki обаче все още не са предложили адвекватни мерки и ако това не стане, компанията ще получи забрана да продава Vitara в ЕС. Най-вероятно японският производител сам ще преустанови предлагането на кросоувъра, като ще го върне на пазара след обновяване и съответно решаване на проблема.

В официалното съобщение се казва още, че и при двата автомобила - Jeep Grand Cherokee и Suzuki Vitara, са открити "забранени емисионни стратегии", благодарение на които изкуствено са намалявани нивата на азотен диоксид (NOx). В същото беше уличен и концерна Volkswagen Group, заради който през 2015 г. избухна един от най-големите скандални в автомобилната индустрия.

Снимки: Jeep, Suzuki

0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Иван ( преди 4 години )
    Тая куха шведска лейка неизлекувана от аутизъм почна да прекалява. Тя и онези евреи зад гърба й,дето я ларат да обикаля света с лодка. Всички купуват китайски стоки,но не се замислят,че енергийните нужди на Китай се покриват с въглища. Айде сега,Грета да бъде така добра да тръгне за Китай и да ги пита,как смеят!
  • #13
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Ники ( преди 4 години )
    Сузуки вече не предлага дизелов двигател,до колкото знам. 1.0, 1.4 и 1.6 все бензини..Поправете ме ако греша
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    хахаха грета ни пише във форума хахаха нека някой да и го сложи че да се успокои малко
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Здравко Ахилесов ( преди 4 години )
    До #7Не си никакъв анонимен....Грета, познах те...
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #6 Е как от там да идва разликата, като са им измервали емисиите и са били ОК, но в един момент на едните емисиите не са ОК. Освен това се говори за двигатели, които не отговарят на стандартите, а не за нещо друго. Ако е само от пречистващата система няма да се изтегля автомобила, а просто ще се подмени или направо ще се сложи такава на Фиат щом техните коли минават за еко. Не, че ме вълнува, но все пак странно е един и същи двигател на 2 различни марки да има такива разлики в емисиите.
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Юпитер ( преди 4 години )
    Марс има много слабо магнитно поле, което е причина за загубата на атмосфера. За земята не става въпрос за губене на атмосферата, а за промяната в нея.
  • #8
    11 rate up comment 0 rate down comment
      ( преди 4 години )
    "Поинтересувайте се от плътноста на атмосферата на Марс в исторически графики."Като такива данни няма. Не и исторически. Има "предположения каква може би някога е била атмосферата на Марс", което са в най-добрия случай някакви фриволни съчинения. Те състава на съществуващи планети не могат да установят с точност и си менят мнението на всеки две години, точните условия в океаните на повече от 6км дълбочина не могат да определят с точност... ти ми викаш "исторически данни(!!!) за Марс".
  • #7
    3 rate up comment 12 rate down comment
    марс ( преди 4 години )
    Поинтересувайте се от плътноста на атмосферата на Марс в исторически графики. Ще видите, че някога на Марс е имало чудесна атмосфера, но с течение на времето тя изчезва. Това ще започне да се случва и със Земята (казват му глобално затопляне), ако не сменим рязко глокса си, даже може вече да е твърде късно.
  • #6
    6 rate up comment 22 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Трябва да се въведе пълна забрана за всички автомобили включително и за електрическите докато не преминем изцяло на за зелена енергия от ВЕИ.Ако не спрем да горим фосили планетата си заминава. Човечеството е довиждане до 20г. и цялата Земя ще стане на пустиня.
  • #5
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    двигателите може да са същите ама пречистващите системи да не са. от там идва цялата разлика.