IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кросоувърът Ford Mondeo излиза през 2021 г.

Моделът ще получи хибридното задвижване на Kuga

Кросоувърът Ford Mondeo излиза през 2021 г.

Вече не е тайна, че следващото поколение на Ford Mondeo за Европа ще се превърне в кросоувър, който компанията тества по пътищата на Стария континент. Изданието Autocar публикува нови данни за модела, както и сроковете, в които той ще се появи на пазара.

Според открит от изданието документ, производството на новото Mondeo ще стартира в началото на 2021 г. На сайта Ford of Europe е публикуван списък с резервни части и оборудване за автомобила, от които става ясно, че той ще получи хибридно задвижване. В вози списък е включено окачване за задната ос Mondeo CD542 2020, което е закачено за новия модел. 

Mondeo

В каталога попада и приспособление за сваляне на задния листов ресор, което е изненада, тъй като в момента нито един модел на Ford не ползва такава конструкция. Тя обаче ще позволи освобождаване на място за поставяне на акумулатор. Сегашната хибридна версия на Modneo има по-малък багажник, тъй като ползва друга схема на окачване.

Очаква се, автомобилът да получи агрегата на кросоувъра Kuga PHEV, който включва 2,5-литров бензинов двигател и електромотор. Комбинираната мощност достига 222 к.с., като само на електричество пробегът е 54 км.

Mondeo

Снимки: Autocar

0 от 500