IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford S-Max и Galaxy стават хибриди

Минивановете ще се произвеждат още 2 години

Ford S-Max и Galaxy стават хибриди

Съдбата на "роднините" Ford S-Max и Galaxy беше решена още преди година, когато американската компания обяви сериозни съкращения на моделната си гама в Европа. Двата минивана няма да получат наследници, като ще се задържат на конвейера само още 2 години. Те се произвеждат от 2015 г., като през миналата есен бяха обновени. Като част от това обновяване сега те получават и хибридни модификации.

За двата модела е предвиден един и същ силов агрегат, който Ford използва при третото поколение на кросоувъра си Kuga. Това е 2,5-литров бензинов атмосферен двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, електромотор  и електромеханичен вариатор. От Ford не съобщават техническите характеристики, но се очаква системата да осигурява не по-малко от 200 к.с. и 210 Нм въртящ момент.

Ford Galaxy

Минивановете ще могат да се придвижват само на електричество, но какво разстояние ще преодоляват без помощта на двигателя с вътрешно горене, ще стане ясно в началото на 2021 г. Тогава първите хибридни Ford S-Max и Galaxy ще пристигнат при европейските дилъри на марката. 

Производството на двата модела с приставка Hybrid ще се осъществява в завода на Ford във Валенсия редом с аналогичната Kuga. За целта компанията инвестира 42 млн. евро за модернизация на предприятието, в което ще се правят и литиево-йонни батерии за моделите на марката.

Снимки: Ford

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Двигателя е на Тойота, както и хибридната система. От доста години Тойота им продава хибридни системи. Бяха спрели за извесно време, но явно отново са подновили сътрудничеството.