IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Ford Focus RS става хибрид

Хот-хечът ще получи електомотор, задвижващ задните колела

Новият Ford Focus RS става хибрид

Ford Focus е един от най-успешните модели на американската марка в цял свят. Според статистиката, на всеки 135 секунди в Европа се продава по една бройка от него, като на пазара е четвъртото поколение на автомобила. То вече получи високопроизводителна версия ST, която се предлага както с бензинов, така и с дизелов мотор, а клиентът може да избира между 6-степенна механична или 7-степенна автоматична трансмисия.

Сега предстои излизането на най-мощната модификация RS, която ще бъде представена в края на 2020 или началото на 2021 г. Изданието Motor разкрива нови подробности за хот-хеча, който ще трябва да запази отличните качества на предшественика си.

Според информациите, новият RS ще запази 2,3-литровия двигател EcoBoost с 350 к.с., но той ще получи допълнителен електромотор за повишаване на мощността и за намаляване на разхода на гориво. При новата схема двигателят ще задвижва предната ос, а електромоторът ще отговаря за задната.

За целта във Ford ще използват системата eTwinster, разработена от компанията GKN Automotive. Именно тя ще задвижва задната ос, а добавянето на електромотор ще позволи на новия Focus RS да задмине по мощност основния си конкурент на пазара Mercedes-AMG A45, който развива 421 к.с. в топ-версията си.

Снимка: X-Tommy Design

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Колумб ( преди 4 години )
    Хенри Форд *** или европейска е фамилията?
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #1 искаш да кажеш, че европейският форд е някаква външна компания, която тегли онази от сащ?!?!?! пил ли си нещо, вземал ли си или си така по рождение? още малко ще кажеш, че форд е европейска марка и хенри форд е стар потомствен ариец т.е. 101% шваба?!?!?! аре спрете го това пиене или там на каквото сте и тогава пишете, че ставате смешни!
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    теа да земат ... ( преди 4 години )
    да открият автоматичната кутия при "най-високопроизводителната" си версия, еле па и да я съчетаят с 4Х4!
  • #4
    11 rate up comment 0 rate down comment
    До попа ( преди 4 години )
    Американският Форд, както ти го наричаш въобще не е в трудна ситуация. Най-продавания автомобил в САЩ е F-150 ! За поредна 40 (четири нула) година. А най продаван модел в света е кой мислиш ? Отново F-150 ! Над 1 000 000 (един милион) продажби годишно ! Е това ако наричаш "трудна ситуация " О.К.
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    не случайно преди две години мото пфое беше продадена форд ще гълта вода бавно но сигурно
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    важното е топ мениджърите да вземат осем девет цифрови бонуси в края на годината а дъртия хенри ако можеше да види какви чудесии се вършат от правнуците му щеше да си направи вазектомия
  • #1
    0 rate up comment 6 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 4 години )
    Европейският Форд базиран в Кьолн няма нищо общо с Американския...моделна гама, дизайн, инженеринг, качество, бюджет и т.н. всичко е различно...в момента американския Форд е в много трудна ситуация и влачи европейския Форд към дъното...да се говори за Форд Фокус като американски модел е безсмислено и погрешно...