IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford обмисля да върне още един култов модел

Европейското подразделение на марката може да създаде наследник на Capri

Ford обмисля да върне още един култов модел

След като наскоро европейското подразделение на Ford възроди модел Puma, сега в компанията обмислят възможността да върнат на пазара още един легендарен автомобил на марката - Capri.

В интервю за Autocar - Амко Ленъртс, директор на дизайнерския отдел на марката за Европа, сподели, че екипът му е много развълнуван за създаването на нов Capri. „Кой не би искал да върне Capri? Но със сигурност той трябва да отговаря на съвременните изисквания“, коментира Ленъртс.

Според дизайнера, ако Capri получи наследник, то той трябва да бъде създаден по предварителен план, който да осигури успеха на модела след излизането му на пазара. Като доказателство Ленъртс посочи Ford Probe, чиято трета генерация бе в разработка през 1998 г., но бе прекратена.

Засега не е ясно, кога Capri може да се появи отново, ако се стигне до окончателно решение за връщането на модела. По-рано тази година от изданието намекнаха, че евентуален наследник на фастбека би могъл да бъде изцяло електрически.

Снимка: Ford

0 от 500