IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford възражда Bronco догодина

Обичаният всъдеход на марката ще бъде посрещнат от големи очаквания

Ford възражда Bronco догодина

След края на производството си през 1986 г. Ford Bronco се готви за завръщане. Новината бе съобщена на автосалона в Детройт преди близо три години, а чакането скоро ще бъде възнаградено.

Засега всичко, което се знае за новия модел, са слухове, подплатени от коментари от високопоставени служители в концерна. Ето какво се знае досега:
Bronco ще се появи в края на 2020 г., няколко месеца след Baby Bronco. Още няколко месеца по-късно ще видим и пикап. От нормалния модел ще има версия с две врати с по-късо междуосие и такава с четири и по-дълго.

Bronco

Като конкурент на Jeep Wrangler, Bronco ще има свалящи се врати и покрив. Те ще могат да бъдат поместени в багажника. Вероятно огледалата ще бъдат монтирани на предните колони, за да бъдат използвани и без врати. Над главите на пътниците ще се простира и мек таван, който лесно ще бъде свалян.

Bronco използва платформата на новия Ranger. Макар този пикап да е чужд за американския пазар, той не е непознат в Азия и Европа. За САЩ платформата е допълнително модифицирана с пълноразмерна рама. Солидната платформа показва и че Bronco ще бъде сериозен офроудър, подобно на своя бъдещ конкурент, Jeep Wrangler.

Bronco

Заедно с платформата вероятно новият модел ще използва и променена версия на 2,3-литровия четирицилиндров EcoBoost, в комбинация с 10-степенен автоматик. Освен това вероятно ще има опция и за ръчни предавки във версията с 2,7-литров V6.

За успешното конкуриране на Jeep се очаква да бъде използвано и електрифициране. Заедно с други лекотоварни модели на марката, Bronco ще има и хибридна версия. Очаква се тя да комбинира 3,3-литров V6 с електромотор и 10-степенна трансмисия.

Bronco

Ford няма да конкурира Jeep само с един модел. По-малката версия тип SUV, базирана на платформата на Ford Focus, ще бъде първата, която ще се появи на пазара. Тя ще е нещо като Baby Bronco и няма да притежава солидната носеща рама на големия Bronco.

Последният модел от гамата на Bronco ще бъде пикап. Той ще се съревновава директно с Jeep Gladiator, който се базира на Wrangler.

Снимки: Bronco6g.com

0 от 500