IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford отговори на Тръмп с нов Bronco

Следващото поколение на офроуд легендата ще е факт до 2020 г.

Ford отговори на Тръмп с нов Bronco

Потвърдено: ще има нов Bronco


Американският автомобилен производител Ford потвърди, че наследник на офроуд легендата Bronco ще има, въпреки различните слухове и спекулации.

Новият Bronco ще се слобява в завода на Ford в Мичиган и ще бъде факт до 2020 г. Паралелно с него ще се произвежда и по-малкият пикап Ranger, чиято платформа ще бъде използвана при Bronco, съобщават вътрешнофирмени източници.

Информацията относно бъдещия нов модел бе разкрита в отговор на критиките на кандидата за президент Доналд Тръмп. Магнатът определи автомобилния концерн като "пример за национално предатлество", заради решението му да премести производството на моделите Focus и C-Max в предприятието си в Мексико.

"Компанията Ford стъпи на краката си, изчисти задълженията си и допринася непрекъснато за развитието на американската икономика с ракзриването на нови и нови работни места. Ние сме най-големият производител на леки и тежкотоварни превозни средства в САЩ", пише в съобщение на Ford, по повод изказването на Тръмп.

Бъдещият джип на Ford ще постави началото на шестото поколение от семейството на Bronco, чийто производство стартира през 1965 г. Въпреки че засега не са ясни никакви данни за бъдещата офроуд машина, то най-вероятно тя ще има сходен дизайн с този на концепта от 2004 г.

Тагове: ford ford bronco ranger