IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Напук на Тръмп: Ford изнася Bronco в Австралия

Прочутият офроудър ще възкръсне на същата платформа като пикапа Ranger

Напук на Тръмп: Ford изнася Bronco в Австралия

Следващото поколение на легендарния офроудър Ford Bronco ще се произвежда в Австралия, обяви компанията напук на апела на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп да се фокусира върху заводите си на щатска земя. Още по време на кампанията Тръмп призова Ford да не изнася работни места и дори заплаши да въведе вносни мита за автомобилите на американски производители, сглобявани в Мексико.

Въпреки това обаче следващият Bronco ще се произвежда не в завода в Уейн, Мичиган, където се правеше в продължение на три десетилетия, а в австралийския щат Виктория. Заедно с него ще се появи и следващото поколение на пикапа Ranger.

Според изданието Motoring, именно Азиатско-тихоокеанският център на компанията вдъхне живот на новия Bronco. Става ясно още, че вече се провеждат тестове на полигона Ю Янг.



Новият Bronco ще се прави в Австралия
Снимка: Ford Bronco Concept 2004


Платформата T6, на която се сглобява настоящият Ranger, ще бъде променена. Така тя ще бъде пригодена както за Bronco, така и за бъдещия нов пикап. И двата модела ще се предлагат на всички пазари, включително в Северна Америка. Само Bronco обаче ще се предлага във версии с десен и ляв волан.

Освен еднаква платформа, двата автомобила ще бъдат и оборудвани с едни и същи двигатели. Най-вероятно ще бъдат достъпни четири- и пет-цилиндрови дизелови агрегати , както и ръчни и автоматични трансмисии. Съществува възможност да се предлага и трети V6 бензниов двигател, които обаче ще е достъпен само за американския пазар.

Все още не са ясни подробности относно появата на Bronco, но се смята, че той ще бъде пряк конкурент на Jeep Wrangler Rubicon и Wrangler Unlimited.

Тагове: ford bronco ranger t6
0 от 500