IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW не изключва появата на конкурент на Porsche 911

Баварците може да възродят 6-Series, призна главният дизайнер на компанията

BMW не изключва появата на конкурент на Porsche 911

В BMW не са се отказали от идеята за създаването на конкурент на Porsche 911, като заради него може да бъде възродено семейството 6-Series. Това призна пред британското издание Autocar главният дизайнер на баварския производител Адриан ван Хойдонк.

Всъщност, той беше провокиран от въпрос на журналист за съдбата на 6-Series, която беше спряна, за да се появи новото семейство 8-Series. Ван Хойдонк коментира, че създаването на конкурент на Porsche 911 е добра идея, върху която компанията му ще работа, но отказа да посочи срокове за нейното реализиране.

Слуховете за появата на подобен автомобил в гамата на BMW се появиха още преди 4 години, когато се заговори за превръщането на 6-Series в спортно купе, което да спори директно с 911. Такъв модел така и не се появи, но някои независими дизайнери като Вейран Ли показаха как според тях би изглеждал този автомобил (на снимките).

BMW

Последното изявление на шефа на BMW Design явно показва, че компанията засега не бърза да се заеме с подобен проект. Експертите също са на мнение, че такъв модел няма да се появи скоро в гамата на баварския производител, тъй като той има далеч по-важни задачи. Първата е електрификация на цялата гама, а втората развитието на кросоувърите и всъдеходите, които се радват на огромен интерес.

Друг важен детайл е, че разработката на подобен автомобил ще струва страшно много пари, които на този етап няма как да бъдат заделени, без да окажат негативно влияние върху финансовото състояние на баварския производител.

Снимки: Motor

0 от 500