IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M задмина големия си конкурент

Баварците продадоха повече спортни коли от Mercedes-AMG

BMW M задмина големия си конкурент

Двата водещи германски премиум-производителя BMW и Mercedes-Benz продължават своята борба за лидерството в сегмента. Само преди дни стана ясно, че компанията от Щутгарт е заминала своите мюнхенски колеги по общ брой на продажбите за 2019 г., но се оказва, че и конкурентът има с какво да се похвали.

Спортното подразделение BMW M GmbH, което се занимава с "напомпаните" версии на стандартните модели на марката, за първи път изпреварва Mercedes-AMG по обем на продажбите. През 2019 г. баварите се реализирали 136 000 "емки" на пазара срещу 132 000 на големия си съперник.

Най-много М-автомобили са продадени в САЩ - близо 45 000, а втория и трети по важност се оказват пазарите в Германия (26 000 бройки) и Великобритания (17 000). В BMW отчитат и още един рекорд през 2019 г. - продажбата на един милион автомобили с М-пакет, който включва допълнителни елементи по екстериора и интериора. Това означава, че този пакет е избран от половината клиенти на BMW по света.

Общият ръст на продажбите на М-модели на BMW за 2019 г. е 32%, а при моделите с  М-пакет - 25%. Окачванията са битката между двата производителя през 2020 г. да е още по-оспорвана, като баварците ще имат много силен коз с новите BMW M3 и M4, които ще излязат на пазара до няколко месеца.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Любо ( преди 4 години )
    Половината BMW-та с М-пакет, еми те без него не се гледат, а с него поне са поносими, някои даже малко грабват окото.
  • #3
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Бай Коч ( преди 4 години )
    Задминали са ги отдвна и са им лъснали голите трибуквия
  • #2
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Пропов ( преди 4 години )
    Къде са Теслите , ааа!М и АМГ правят рекорди, ясно е хората какво искат да карат. Аз снощи като прочетох , че зарежданетона ток излиза над 6 евро на 100 км и ще става по скъпо... Ами мисля отново за един редови шестак или дай боже Ве Осмак. Тока е за домакински нужди, бензина е за мъжки нужди.
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А интересно къде са електрическите БМВ-та? Или тази фирма са решили да я закриват предсрочно като влязат в сила новите еко стандарти евро 7?