IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW е най-желаният работодател в сегмента

Компанията отстъпва само на Google, Microsoft и Apple

BMW е най-желаният работодател в сегмента

Неправителствената организация Universum проведе любопитно изследване за най-желаните работодатели в света. При автомобилните производители лидер е BMW Group, който се оказа много популярен и в други сегменти.

Баварският концерн е най-привлекателен в автомобилната индустрия, като се радва на огромна популярност и сред IT-специалистите. BMW Group е на четвърто място като желан работодател в тази сфера, като го изпреварват единствено компаниите Google, Microsoft и Apple.

BMW

"Да бъде привлекателен работодател е много важно за нас при набирането на най-добрите специалисти. Ние успешно прилагаме формулата за автотранспорта на бъдещето и това ни прави много желани като работодател. В същото време не лежим на стари лаври, а се развиваме непрекъснато", коментира Илка Хорстмайер, член на съвета на директорите на BMW AG.

Трябва да се отбележи, че изследване е проведено чрез допитване до 240 000 студенти от 12 висши учебни заведения. То е показало, че един от най-важните стимули за бъдещите, а и за настоящите служители е емоционалната привлекателност на продуктите на BMW Group. 

Снимки: BMW

0 от 500