IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикапът на BMW дебютира пред публика

Баварците отново отричат възможността за сериен модел

Пикапът на BMW дебютира пред публика

Германският премиум-бранд Mercedes-Benz сравнително неотдавна пусна на пазара своя пикап X-Class, който е изграден на базата на Nissan Navara. Моделът обаче така и не успя да се наложи и според последните информации предстои спирането на производството му. А това явно показва, че клиентите не търсят подобен тип автомобили.

В BMW са наясно с това и през юли показаха снимки на пикап, изграден на базата на всъдехода X7. Още тогава от компанията обявиха, че машината е създадена в един екземпляр и няма шанс да се появи в серийно производство. Сега пикапът отбелязва своя дебют пред публика, като беше показан в изложбения център BMW Welt (Светът на BMW), който се намира в близост до щаб-квартирата на компанията край Мюнхен.

BMW X7 Pick-up

Както и на официалните снимки, публикувани от BMW през лятото, върху товарната платформа на машината е поставен мощен мотоциклет F 850 GS. Разработката на пикапа е отнела 10 месеца, като автомобилът е с 10 см по-дълъг от донора си X7, а благодарение на въглеродните нишки в конструкцията е с 200 кг по-лек. При затворена задна врата на платформата се събират предмети с дължина до 140 см, а при отворена - до 200 см. 

Пикапът е изграден на базата на версията X7 xDrive40i и е получил специален цвят от подразделението BMW Individual, известен като Tanzanite Blue Metallic. Автомобилът има регулируемо на височина пневматично окачане на две нива, което облекчава товаренето и разтоарването. В кабината могат да се поберат петима души.


Още снимки - вижте в галерията.

И докато от BMW, а също така и от Audi, са категорични, че няма шанс да направят сериен пикап, то корейските производители  Hyundai и Kia са на обратното мнение. През 2021 г. в Алабама (САЩ) започва серийното производството на Hyundai Santa Cruz, а през 2022 или 2023 г. ще излезе и моделът на Kia.

Снимки: Motor1

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Мм333 ( преди 4 години )
    Имам 4 BMW-ета.Продавам ги повече никога BMW.Съсипаха я тази марка.Очаквам да пуснат и трактори.
  • #5
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Живея до BMW Welt на 5 мин в Милбертсхофен. Щаб квартирата или централата, както е по-правилно да се каже и един от заводите е точно от другата страна на улицата Лерхенауерщтрасе и буквално са на едно място, а не в близост. Видях го този пикап изложен в BMW Welt преди месец и ченето ми падна от почуда. Такова грозно нещо рядко се вижда. Мен би ме било срам да го изложа там, а камо ли да си помисля за производство. Пикапа на Мерцедес си мислех, че е най-грозен обаче БМВ с техния направо е 1-ви.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    без думи....
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    112 ( преди 4 години )
    Нормално е да не пуснат такава грозотия на пазара.
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Гошо ( преди 4 години )
    Не се притеснявай, баничарката ще я представят след малкия Rolls Royce, конглокент на VW Up.
  • #1
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Хаха ( преди 4 години )
    Ба си извращенията. А баничарка кога?