IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW прави конкурент на Audi E-Tron GT и Porsche Taycan

Четиривратото електрическо купе i6 ще има пробег от 700 км

BMW прави конкурент на Audi E-Tron GT и Porsche Taycan

Както се знае, германският автомобилен производител BMW подготвя нови електрически автомобили - iX3, iNext и i4. Представянето им ще се състои преди края на 2021 г., но в бъдеще компанията ще пусне на пазара по-голям брой модели на ток.

В момента има съвсем малко информация за плановете на автомобилния производител за периода след 2022 г., но свеж доклад от марката предвижда появата в моделната гама на баварската марка на изцяло електрически модел i6, който ще се конкурира с Audi e-tron GT, Mercedes EQS и Porsche Taycan.

Сайтът Autoblog.it посочва, че i6 ще се появи през 2024 г. и ще се превърне в стилен електрически автомобил, който ще наследи част от дизайнерските решения от 8-Series Gran Coupe. Следователно i6 ще бъде купе с 4 врати, което е разумно предвид конкуренцията на предстоящия нов модел.

Твърди се, че стандартният i6 ще получи два електромотора. Разположеният на предния мост ще развива мощност от 201 конски сили, а този на задния - 335 к.с. Задвижването ще е на четирите колела. Освен това ще се появи и версия M Performance, също с два електромотора и с мощност от 335 коня всеки.

По отношение на батерията, BMW i6 ще предложи две опции. От доклада става ясно, че стандартната батерия с капацитет от 90 кВтч ще осигури пробег от 560 км по цикъла WLTP, а 120-киловатчасовата - 700 км.

0 от 500