IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-странното BMW се връща в производство

Съвременната версия на Isetta ще бъде електрическа, а базовата цена - 17 995 евро

Най-странното BMW се връща в производство

Легендарният и най-странен модел в историята на BMW - Isetta, се завръща на пазара. Германската компания Artega започва масово производство на съвременната му версия. Първите бройки на модела Artega Karo-Isetta ще слязат от поточната линия през април тази година. Новата Isetta ще се превърне в градски електромобил. Миниатюрната кола ще може да развива максимална скорост от 90 км/ч, а с едно зареждане на батерията ще изминава около 200 км.

Artega Karo-Isetta

На външен вид електрическият автомобил до голяма степен повтаря оригиналното BMW Isetta - дори единствената врата отпред е запазена. Дизайнът на новия модел е одобрен от сина на Ерменеджилдо Прети, стилистът, който нарисува първата Isetta. Въпреки че, разбира се, не можеше да се мине без съвременни детайли, като например оптиката, която е LED.

Artega Karo-Isetta

Интериорът е много по-богат от този на известния прародител. Така например, използвани са кожа и алкантара. Автомобилът е двуместен, а товароносимостта му е 200 кг. Предвиден е и отварящ се покрив. Базовата цена на Artega Karo-Isetta е 17 995 евро, а топ изпълнението  - 21 995 евро. Компанията вече приема предварителни поръчки с предплата от 2500 евро.

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 4 ( преди 4 години )
    Интересно че на сайта им пише че производството ще почне 2021. Къде си запивал?
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Onq_S_Konq ( преди 4 години )
    P.S. още си имам 3 от тях 1 в движение и 2 за части , но общо взето са само за забавление и точно по тази причина са в едно китно Балканско село , не искам дори да си представям евентуална катастрофа със ,,сапунерката" общо взето е нещо като ,,кола" за маниаци така , че успех на всички фенове на модела !!!
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Onq_S_Konq ( преди 4 години )
    Здравейте на Всички , оригинала на това автомобилче (тип бебешка обувка ) съществува в нашето семейство (при това не едно , все пак трябват и резервни части от време на време) мога да кажа че е голям ама много голям майтап , когато го подкарах за първи път съм бил на около 16 г. и бях влюбен в него , с годините след това ми стана нещо като хоби да се занимавам с него и дойдоха и другите , къде за части къде заради друг цвят или купе .
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Автомобилчето е супер!
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До теслъ. Прав си колега. Това го гледах по новините в Швейцария и мислех, че е истина. После погледнах в нета и видях, че има разминавания с това, което казват. Всъщност и тяхното инфо е донякъде вярно, защото са казали цената без ДДС, а ти казваш крайна цена с ДДС. Както и да е швейцарската изглежда по-добре и е по-евтина. Друг е въпросът, че вече някой се е сетил и го прави този автомобил, а БМВ, като са видели, че има голям потенциал в това са решили и те да се възползват. Сечено го играят.
  • #7
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Fan forever ( преди 4 години )
    На такова нещо не бих се качил.По- грозно от това няма накъде!
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    теслЪ ( преди 4 години )
    4-ти , почти всичко е вярно от това , което си написал. Цената обаче на най-евтиния модел е 13 500 франка , което е около 12 500 евро ! По- мощната батерия е до 200км и стурва още 2 500 франка, но 15 км не са проблем , ще изядем по едно Corny и ще тикаме:))
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    теслЪ ( преди 4 години )
    1-ви , Renault Twizy е за двама , но без място за багаж и дори май нямаше стъкла на вратите (ако не са сложили някоя нова опция):))) Колкото до "отварящия се покрив" той е просто задължителен (както при истинската Исета) защото в Германия има закон, че колата трябва да има два изхода(предната врата и покрива:))) иначе не може да бъде регистрирана , така че това не е ексра а е наложително!
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Швейцарците произвеждат от миналата година подобна кола на базата на Исета на двойно по-ниска цена. Колата се казва Micro Microlino. До средата на миналата година са продали над 50 000 такива коли. Цената е между 8 и 12 000 евро, а пробега е от 120 до 215 км. Изглежда доста по-добре от немското творение и е на двойно по-ниска цена.
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Още преди да е излязла е обречена на провал. Поредния електрически провал на БМВ. Спряха и8, и3 няма никакви продажби, а сега това голямо нищо. С тази цена и този вид не виждам нормален човек да си я купи. Старата е наистина класика и е по-красива от новата. Не случайно старата е с цена около 50 000 евро за запазени модели, а топ моделите в отлично състояние стигат до 100 000 евро.