IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да разпознаем манипулираните километражи?

Това е една от най-честите измами от търговците на автомобили втора ръка, но срещу нея има противодействие

Според статистиката в Германия всеки трети продаден автомобил е с манипулиран километраж. Можем само да гадаем каква част от тези коли, както и от пристигащия „нов внос“ от Италия и други европейски държави в България, е с редовни показания. Но „майсторите“ оставят следи.
 
  
километраж
  
   
Играта е като на котка и мишка. Производителите непрекъснато подобряват софтуера в автомобилите си, който трябва да ги предпази от манипулации. Но мошениците намират вратички само след няколко дни. Според експерти купувачите са в лоша позиция, тъй като измамите се откриват трудно. Но начини има. Манипулираният километраж трудно може да бъде доказан технически, но добро проучване и внимателна експертиза на автомобила помагат за откриване на скритите километри.


Как да засечете превъртан километраж (ГАЛЕРИЯ):

 

 

0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Будинов ( преди 4 години )
    *** народ,слаба държава.Много отдавна са го казали старите хора.Този филм с километражите го дъвчат вече енти коя година.Като не искате манипулирани талиги,отивате при дилъра на нови,вадите кеш или там каквото трябва,яхате се на новата талига и сте без размисли относно пробег,манипулации и тн
  • #8
    16 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В Германия не 2/3, а едно 90% от колите са с пипани километри. Единствено от частен собственик може евентуално да купите нещо, което не е манипулирано. Отделно нашите автоджамбази смъкват още от километрите и една кола на 300 000 става на 160 в Германия, а у нас става на 80-100 000 км и е готова за продажба тъкмо, когато е дошло времето за големите ремонти. Така, че някой дето ми се хвали, че си е взел нов внос на малко км. да ходи да се гръмне! Няма такъв филм на малко км. здрава и евтина!
  • #7
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това с просто OBD конектор не става. Трябва ти фирмена програма и лаптоп, за да влезеш в данните. То, ако ставаше ей така всички щяха да влизат и да ровичкат, ама не става. По принцип в Германия и където и да е другаде новите коли се пипат от професионалисти, които имат фирмен софт или просто работят за дадената марка и имат достъп до всичко. Дори официални сервизи го правят. Мерцедес в Германия официално променя километражите. Има видео заснето със скрита камера от немска телевизия. Така, че...
  • #6
    20 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    VAG-овете след 2012-та имат средно по 30-40 ECU-та минимум в една кола, от които поне 10 ECU-та дават данни с километраж. Даже не споменавам тези, които разчитат датчици за преминало гориво и т.н. - т.е. косвени данни. Съответно, трябва да е много голям хакер чичо Пешо от Горубляне или чичо Мустафа от автокъщата в Източен Берлин, че да пипне всичко това. То са криптографски двойки, алгоритми, кодове... мани, мани.
  • #5
    17 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Купете си OBD конектори и проверявайте смело колите. Повечето "търговци" не си правят труда или не знаят как да сменят километражите на всички възможни броячи в колата, различни от километража на таблото. Колкото по-нова и сложна е колата, толкова повече акъл им трябва за да пипнат километражите по другите ECU-та в колата. Лично съм виждал с един такъв конектор манипулирана кола - веднага светват несъответсвията.
  • #4
    27 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Дизел нов внос минимум 40К на година, минимум! При бензина, ако няма газово има шанс да е карана и по 10К на година. Ако колата е купена като нова в БГ малкото км. дори и за дизелова кола са напълно възможни, лесно се проверяват.
  • #3
    28 rate up comment 0 rate down comment
    Нов внос Уникат ( преди 4 години )
    Всички лъжат масово.Направо слагайте + 100 000км или дори двойно.От немските сайтове са на по 350 000+км, от българските над 180 000 няма.Само най-доброто! Баба - пенсионерка до магазина. Всичко е сменяно тъкмо преди да я продадат.
  • #2
    22 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    автодилърите и автомонтьорите са най големите мошеници странно защо регулаторните органи не ги проверяват но ако в магазин ти продадат некачествен продукт и подадеш жалба търговеца ще го скъсат от проверки
  • #1
    33 rate up comment 5 rate down comment
    Дедо ( преди 4 години )
    Ама това е една страхотна статия! Обогати ме неимоверно и сега вече НЯМА КОЙ да ме излъже за каквото и да било! :)