IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да разпознаем манипулираните километражи?

Това е една от най-честите измами от търговците на автомобили втора ръка, но срещу нея има противодействие

Според статистиката в Германия всеки трети продаден автомобил е с манипулиран километраж. Можем само да гадаем каква част от тези коли, както и от пристигащия „нов внос“ от Италия и други европейски държави в България, е с редовни показания. Но „майсторите“ оставят следи.
 
  
километраж
  
   
Играта е като на котка и мишка. Производителите непрекъснато подобряват софтуера в автомобилите си, който трябва да ги предпази от манипулации. Но мошениците намират вратички само след няколко дни. Според експерти купувачите са в лоша позиция, тъй като измамите се откриват трудно. Но начини има. Манипулираният километраж трудно може да бъде доказан технически, но добро проучване и внимателна експертиза на автомобила помагат за откриване на скритите километри.


Как да засечете превъртан километраж (ГАЛЕРИЯ):

 

 

0 от 500
  • #19
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Руслан ( преди 2 години )
    Проверка в сайтове за сервизна история, това е най-сигурният начин! Другото може да се манипулира, това не!
  • #18
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Боб ( преди 2 години )
    Като видиш нацепените странични опори на шофьорската седалка,изтъркания волан,вдлъбнатия подлакътник,изтъркнаите ***,изтъркани бутони и всевъзможни износвнаия е ясно,че е минимум на 250-300 000 и дори доста на-горе км.Състоянието вътре ясно показва дали е барака.Лошото е че *** гледа тъпо и влюбено дъртия уж "премиум" с който се надява да се фука пред други елементи с ниско IQ ,а излиза,че си е купил абонат за сервизите.
  • #17
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Тодор ( преди 4 години )
    2001 г си купих Рено 19, на 173 х км. Като то чистих, гледам на задната, дясна врата, под ключалката, стара лепенка за сменено на 380х масло. Въпреки това си го карах без сериозни проблеми 9 г.
  • #16
    12 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В компютъра на автомобила се записват реално изминатите километри, които не могат да бъдат променяни. Променят само показанията на временния километраж, който се нулира при ремонт или смяна на мотора. Точно той се вижда, като "реални" километри. Скорошен случай при едно Пежо, което си изтри компютъра, при бавно падане на акумулатора и след препрограмиране си извади истинските 340к, вместо писаните 130...
  • #15
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Чичо Ви Километраж ( преди 4 години )
    В крайна сметка ще караме всички отпадъка на Европа и ще се правим на експерти по сайтове и форуми . Изтъркани гумички - 7 лв Износен волан- от камарата в моргата 50/70 лвИ т.н. повярвайте ми доста години наблюдавам.Очи гледали ,очи ревали!
  • #14
    5 rate up comment 5 rate down comment
    до #12 ( преди 4 години )
    Ти купувал ли си нова кола, та да си толкова убеден, че новите коли са всъщност стари. Нали ако купиш и докажеш, че е стара, така ще ги осъдиш, че цял живот ще караш нова нова кола кола от тях. Ако не закрият представителството след такъв скандал. Отделно с инфотейнмънт системите са магнит за отпечатъци, а пияно лака се драска лесно. И то какво стана да сменят половината панели по интериора, да налепят ново фолио, да пребоядисат драскотини и камъчета и отиде далаверата че колата е стара.
  • #13
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Чук ( преди 4 години )
    А с втори SMS за 1 лев ти обслужват безплатно колата))))))
  • #12
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Ха ха до 13 ( преди 4 години )
    Я го дай тоя сайт за 2 лв, че аз знам един за 20 стотинки....
  • #11
    17 rate up comment 4 rate down comment
    До #10 ( преди 4 години )
    Ми затова излизат в Полша о се връщат вече бутнати...пък и ако мислиш, че в Швабско всички ходят в официален сервиз след гаранцията значи, че зад Босилеград не си ходил....
  • #10
    11 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    разсмя ме нали точно дилърите на представителствата са най големите измамници продават в автосалоните си дори катастрофирали автомобили и тестови за нови