IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Porsche 911 предизвика Tesla Model 3

Спортното купе се изправи срещу най-достъпния електромобил на американската марка (ВИДЕО)

Новото Porsche 911 предизвика Tesla Model 3

Екипът на TouTube-канала carwow организира поредната любопитна надпревара между два коренно различни автомобила. Блогърите сравниха ускорението и спирането на Tesla Model 3 в топ-версията Performance с Porsche 911 Carrera S в 992. Американският седан и германското спортно купе преминаха драг-дистанцията от 402 метров в няколко режима, за да се установи кой ускорява и кой спира по-добре.

Новото Porsche 911 Carrera S (версия 992) се задвижва от 3,0-литров "боксер" с 6 цилиндъра и мощност 450 к.с. и 530 Нм. Скоростна кутия е преселективна PDK с 8 предавки, която предава тягата на задната ос. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,5 секунди, а теглото на купето е 1515 кг. Във Великобритания този автомобил струва около 93 000 паунда.

Porsche 911 vs Tesla Model 3

Tesla Model 3 Performance разчита на два електромотора, като това е най-скъпата версия на най-евтиния модел на американската марка. Той струва около 53 000 паунда, като мощността му е 490 к.с. и 660 Нм, а задвижването е към двете оси. Ускорението от 0 до 100 км/ч е 3,2 секунди, но пък Model 3 е по-тежък от съперника си - 1847 кг.

При ускорението на 1/4-миля много важни се оказват първите метри след старта, като представянето на 911 зависи именно от потеглянето и работата на трансмисията. В същото време Tesla Model 3 всеки път дава едно и също време.

При ускорението при движение с 81 или 48 км/ч заради по-ниската максимална скорост на Tesla победителят се определя при достигане на скорост от 200 км/ч. Най-голямата изненада обаче е резултатът от надпреварата за ефективност на спирането при 113 км/ч.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500
  • #16
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Най добрият лаунч нам си кво намнси що и пада срещу семеен седан от класа на 3-та серия.*** немския кофтор
  • #15
    1 rate up comment 5 rate down comment
    А ве ... ( преди 4 години )
    некой да обясни таа аФтокомедия: "Екипът на TouTube-канала ..."! Дън сей появила нова нет-медия и само комедиантите да я знаят!?
  • #14
    7 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 4 години )
    Нещо взех да се обърквам. Другаря шофьор изпада в женска истерия, къса ризата и плюе с изцъклен поглед като вбесен травестит всеки път щом се спомене ел. кола, обаче електромобилистите били ***... А ся де!
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Вариатор ( преди 4 години )
    С *** човек да спориш и да надуваш скъсан чувал е безмислено!!!!!!!!
  • #12
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ВАГи-наторче, защо спря да пишеш, като Тинтири-минтири? Тогава беше доста по-разпознаваем глyпak, а сега има вероятност някой, който не следи често форума да си помисли, че си друг, а ти си си все същият глyпak!
  • #11
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ВАГи-наторче и твоята не е лесна... Тревичка, розови барчета, тостери, джeндъpи и какви ли не още глупости са ти все в главата! Ами то друго, като няма това ще е вътре само. Я кажи ти сега що Тесла, където набара Троше и все го наказва? Да е само в този клип разбирам да е нагласено, а то е навсякъде и при всеки. Накрая, Трошето, като падне и почваш да виеш на умряло, че било нагласено. И цената ли е нагласена бе джeндъpckи. Два пъти по-скъпата Трошка пак пада от семеен автомобил, хахаха, дерзай!
  • #10
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Свети Илон ( преди 4 години )
    Обичам те Свети Илон искам да ме возиш на Тесла модел ABQX заедно да пушим тревичка и да ме водиш по розови барчета с мощния си тостер хаххаахахгааг.
  • #9
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Вариатор ( преди 4 години )
    Краварския *** както винаги е Прав Арогантен,Зле възпитан и без никакви Обноски...Той не търпи чуждо мнение и в услуга на неговия Свети Илон джендърски марихуански е готов да продаде и собствената си майка,земя и народ...А селска продажна особа
  • #8
    15 rate up comment 8 rate down comment
    до: Незнайко ( преди 4 години )
    Ти не си сякаш на 10, а си сякаш на по-малко. Ама не на години, а на акъл. Кажи сега от каква скорост и от какви обороти трябва Трошето да почне да върви, за да може да бие! Ей, това да си ВАГи-натор наистина не е лесна работа. Вместо да пишеш 100 коментара и да се обясняваш, като ученичка, преглътни поредната загуба на немските динозаври, които са праисторически и стари, гледай напред към новото и прогресивно бъдеще! Просто бъди прогресивен и живей в настоящето и бъдещето, а не в нафталина!
  • #7
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Незнайко ( преди 4 години )
    А не трябва ли при един нормален Ролинг Рейс със Тесла за която очевадно е без разлика защото няма Скоростна кутия и Конвенционален двигател ,скоростта да се подбира от бензиновата машина???Защо Тсладжийята подбира скоростта????Защо не човека от Порша тази скорост при която има най добър бууст ,обороти,предавка и сцепление.....Тцтцтц ние сме сякаш.на 10 и неразбираме ,че от 1500об,50кмч и 3предавка няма как да тръгне Порша на макс....тцтцт