IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan се готви за излизане от алианса с Renault

Бягството на Карлос Гон увеличи напрежението между двете компании

Nissan се готви за излизане от алианса с Renault

Ръководството на японския концерн Nissan разработва таен план за излизане от алианса Renault-Nissan-Mitsubishi. Причината за появилото се отново напрежение е ситуацията с бившия главен изпълнителен директор на Nissan - Карлос Гон, съобщава вестник Financial Times.

Според информациите, проблемите в алианса са през последните близо 2 десетилетия са били туширани именно от Гон, но в негово отсъствие няма кой да се справи с положението. Затова и в Nissan планират да приключат съструдничеството си с френската компания в производството и инженерно-техническата сфера, а също така и да променят състава на ръководството си.

Президентът на Renault - Жан-Доминик Сенар, вече обяви, че се надява  партньорството между компаниите да бъде запазено. Новият вице-президент на Nissan - Макото Утида, също все още тясно си сътрудничи със Сенар по няколко нови проекта, но не е ясно как ще се развият нещата след тяхното приключване.

Нещата се усложняват и от бягството на Гон от Япония, както и от изявленията му, че за ареста и повдигнатите обвинения срещу него е виновно именно ръководството на Nissan, както и властите в Токио.

Снимка: Renault

0 от 500