IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тайното комби на AMG

Един от двата съществуващи Mercedes 500 TE AMG бе продаден на Techno Classica в Есен

На автосалона Techno Classica в Есен, Германия, бе продаден един много интересен експонат, който като че ли остана далеч от вниманието на публиката. Mercedes 500 TE AMG е нещо повече от тунинг-модел – той е натоварен и с много автомобилна носталгия.


Mercedes 500 AMG TE


Въпреки че историята му не е установена безусловно, изглежда съществуват само две оригинални преработки на комбита на AMG. Нито в AMG в Афалтербах, нито в Mercedes в Щутгарт обаче съществуват документи за тях. Номерът на 5-литровия V8, наречен М117, също не е причислен официално към номер на шаси.

Независимо дали е оригинална изработка на AMG или създаден от ентусиасти, Mercedes 500 TE AMG определено носи почерка на тунинг-фирмата и шика на 80-те години. Там, където по W123 блести хром, тук доминира черният цвят. Комбито стъпва на елегантни черни 16-цолови джанти. Широките прагове, както и предният и задният спойлер са част от пакет на AMG и вдигат престижа на Т-модел допълнително.

 

TE 500


Салонът на Mercedes 500 TE AMG е светъл и приветлив, с бежова гладка кожа. Тя покрива не само електрическите седалки на Recaro, но и панелите на вратите и инструментното табло, в което място са намерили класически аналогови инструменти. Дървени панели създават допълнителен уют.

Поглед под капака разкрива най-интересната част в 500 TE AMG. Там е поставен 5-литров V8 с променени всмукателни и изпускателни тръби. Окачването от алуминиеви отливки гарантира, че Т-модел няма да клекне под силата на осемцилиндровия двигател.

Според слуховете Mercedes 500 TE AMG е струвал 65 хиляди марки. Това е направо без пари в сравнение с цената, която аукционната къща Sotheby's постигна на салон Techno Classica 2019. Новият собственик го придоби срещу 143 750 евро.

 

Вижте още снимки в галерията:


 

 

0 от 500