IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW обясни защо клиентите харесват голямата решетка

Компанията ще продължи да залага на нестандартен дизайн

BMW обясни защо клиентите харесват голямата решетка

Ръководителят на проекта BMW X7 - Питър Енрих, разкри в интервю за Autocar, как клиентите на марката приемат радикалната промяна във външността на моделите на марката и най-вече използването на гигантската радиаторна решетка, която предизвика доста спорове.

Според топ-мениджъра, клиентите на BMW "не се страхуват от автомобили със силен характер" и по тази причина дизайнерите на марката не бива да променят концепцията си, само за да угодят на критиците. Енрих е категоричен, че екипът на главния дизайнер Питър ван Хойдонк върви по правилния път, а клиентите приемат позитивно екстериора на моделите.

решетка BMW

От друга страна, дизайнерите на компанията нямат намерения да използват този елемент в цялата гама на BMW, тъй като всеки един модел си има собствен характер. Например, футуристичният дизайн не е предназначен за консервативното семейство 5-Series.

Енрих допълни, че компанията му е похарчило страшно много пари, за да може датчиците и лидарите на системите за автономно движение да се "впишат" в решетката на радиатора на електрическите модели на BMW. Инженерите са разработили специални сензори, които се виждат дори през многото хром.

Очаква се, че гамата модели на BMW, използваща "големите ноздри", както наричат тази решетка на радиатора, ще се разшири. Същият елемент ще получат новите M3 и 4-Series, както и електрическият iX3. Дизайнът на бъдещия всъдеход iNext обаче ще бъде преработен заради негативните отзиви от страна на феновете на марката.

Снимки: Motor

0 от 500