IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW защитава новия си дизайн

Ще продължим в този дух, категоричен е главният стилист на компанията

BMW защитава новия си дизайн

Новата концепция на дизайна на автомобилите BMW означава по-голяма решетка на радиатора при най-високо разположените в гамата модели като 7-Series и X7, и съответно по-малка при останалите. Така наречените "ноздри" разделиха автомобилния свят на две, като според част от публикава това е нещо невероятно, но други го определят като "комично".

В интервю за Autocar главният дизайнер на BMW - Адриан ван Хойдонк, заяви, че всеки има право на собствено мнение по въпрос, но и призна, че оценките не са от най-ласкавите до момента. Според него, това се дължи на факта, че има клиенти и фенове, като вкусовите на тези две групи са коренни различни.

"Не съм психолог, но много добре зная, че BMW е марка, която има както клиенти, така и поклонници. Вторите са много добре запознати с историята на фирмения дизайн и са си изградили оценка за него през годините. Не смятам, че това е лошо, тъй като феновете са свързани с марката на емоционално ниво. Те са се влюбили в нещо, което сте направили, а вие сега го променяте. Компанията обаче трябва да се движи напред", обяснява Ван Хойдонк.

Според дизайнера, ако един автомобилен производител спре на едно място, той става лесна мишена за останалите. В момента конкуренцията на пазара е толкова силна, колкото никога не е била и всяко забавяне може да е фатално. Най-трудното в случая е да се променят успешни проекти.

"Искаме нашият дизайн да бъде по-лаковичен и по-опростен, за да може неговите специални елементи да изпъкват, тъй като всеки един от тях е с огромно значение за марката BMW", казва още един от най-известните дизайнери в света.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Скоро видях новата седмица на живо. Никой не може да ме накара да вярвам, че тези "ноздри" са ОК. Всеки си преценява за себе си. За мен си е подигравка с клиентите на BMW, и да се докаже, че може да им се продаде всичко, само защото излиза от тази марка.
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 4 години )
    Тоя направо си казва, че старите фенове на BMW нови коли като не купуват и да си гледат работата. И ги правят и продават за "новите", които не се интересуват от история, ама имат пари сега да купят.
  • #6
    17 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тия барабар с лексус направо само за барбекю стават вече с тия скари в които са катастрофирали.
  • #5
    19 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Много, много зле! Трябвало е да се усетят навреме, че на толкова грозно нещо никой няма да кълве. Макс до 1 г.очаквам фейслифт на тези недоразумения.
  • #4
    23 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    То това не е агресивно, приятел. Това е аматьорски грозно.
  • #3
    4 rate up comment 24 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Na men pak mi haresva i to mnogo.BMW e bila i shte bade agresivna in your face kola.Zatova sam si kupil dosega 3 novi bavarki
  • #2
    25 rate up comment 2 rate down comment
    112 ( преди 4 години )
    Щом са започнали да се защитават го приемам като непризнат провал ...
  • #1
    31 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А има и хора, разбиращи от естетика, пропорции и дизайн, които съвсем обективно наричат дизайна му аматьорски.