IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикапът на Tesla няма да се продава в Европа

Cybertruck не може да получи сертификация, категорични са експерти

Пикапът на Tesla няма да се продава в Европа

Новият електрически пикап на Tesla се превърна в сензация, като за кратко време компанията получи над 200 000 поръчки за него. Футуристичният му дизайн, както и необичайната конструкция обаче ще се окажат непреодолимо препятствие за продажбата му на някои пазари, сред които е и европейският.

За да бъде одобрен за продажба по принцип, Tesla Cybertruck трябва сериозно да бъде променен. Пикапът трябва да получи класически външни огледа, стандартни гуми и дръжки на вратите. Дори това обаче не е достатъчно, за да може моделът да се предлага на Стария континент, убедени са екперти.

Един от тях е Щефан Телер, който отговаря за безопасността в германския SGS-TÜV Saar GmbH. Според него, пикапът на Tesla няма как да се появи на пазара в Европа, тъй като правилата за сертификация са доста по-строги.

"В САЩ производителите сами сертифицират своите автомобили, но в Европа те трябва да преминат още две проверки - държавна и на от независима организация. Основният проблем на пикапа на Tesla е неговата предна част, която в Европа не трябва да бъде толкова твърда. Бронята и капака трябва да поглъщат енергия за защита на пешеходеца при удар, но конструкцията на Cybertruck е различна заради бронировката и няма как да се промени", коментира Телер.

Снимка: Tesla

0 от 500