IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикапът на Tesla няма да се продава в Европа

Cybertruck не може да получи сертификация, категорични са експерти

Пикапът на Tesla няма да се продава в Европа

Новият електрически пикап на Tesla се превърна в сензация, като за кратко време компанията получи над 200 000 поръчки за него. Футуристичният му дизайн, както и необичайната конструкция обаче ще се окажат непреодолимо препятствие за продажбата му на някои пазари, сред които е и европейският.

За да бъде одобрен за продажба по принцип, Tesla Cybertruck трябва сериозно да бъде променен. Пикапът трябва да получи класически външни огледа, стандартни гуми и дръжки на вратите. Дори това обаче не е достатъчно, за да може моделът да се предлага на Стария континент, убедени са екперти.

Един от тях е Щефан Телер, който отговаря за безопасността в германския SGS-TÜV Saar GmbH. Според него, пикапът на Tesla няма как да се появи на пазара в Европа, тъй като правилата за сертификация са доста по-строги.

"В САЩ производителите сами сертифицират своите автомобили, но в Европа те трябва да преминат още две проверки - държавна и на от независима организация. Основният проблем на пикапа на Tesla е неговата предна част, която в Европа не трябва да бъде толкова твърда. Бронята и капака трябва да поглъщат енергия за защита на пешеходеца при удар, но конструкцията на Cybertruck е различна заради бронировката и няма как да се промени", коментира Телер.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Атанас Филипов ( преди 4 години )
    И хора, за мислете се, Google е един от най-големите акционери в тесла. Мислите ли, че тоя сбор на мозъци, които оформят света, не знаят какво правят? Microsoft, Apple, Intel, Facebook, Whatsap, Tesla, Xerox, HP, Nvidia, Dell, Tweeter, eBay, Amazon.... И още и още, списъка е дълъг. Всички тези компании са наблъскани в силиконовата долина. Всяка една от тях е имала спорно минало, но когато се разгъва променя света. А тесла тепърва започва. Само на 13г. е фирмата.... Вие какво постигнахме за 13г
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Атанас Филипов ( преди 4 години )
    Танка е уникален. В началото и мен все едно ми изшиха шамар. Обаче като се поинтересувах, разбрах колко много умисъл и гениално мислене е вложено зад всяка чупка. Та дори причината за триъгълен покрив. Цената за автомобил с автопилот, пробег, ускорение, безопасност... Ами да ме извиняват всички, но нищо не се доближава до това чуд. Това е дизайна, на който всички се присмива в начало, но накрая всички ще копират. Иначе никога няма да могат да достигнат дори и единия от аспектите които споменах.
  • #11
    3 rate up comment 6 rate down comment
    к. к. ( преди 4 години )
    Царят(електричките) е гол! А тази грозотия много ми прилича на картината с банан за 120 х.$, дето един шегобиец го изяде, а наглият художник просто смени банана! Прочетете приказкита "Новите дрехи на Царя"... Кога ще се появи момчето, което да извика - ЦАРЯТ(МЪСК) Е ГОЛ! Това е една пирамида!!!
  • #10
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Русия ( преди 4 години )
    До 5 QwertyТуй ръбест квадрат само на пропаганда е "бронирано".
  • #9
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Стефан ( преди 4 години )
    Европа прекалява с регулацията! Пример кривите краставици. Сега пък искат ако може когато някой кандидат за Дарвиновите награди се метне пред колата да не спечели нищо и да остави поколение :)Затова са такива ***!
  • #8
    4 rate up comment 14 rate down comment
    anhelmo ( преди 4 години )
    кво се излагате с тва тенекиено трупче - такива хубави пикапи има сега и със електродвигатели ще ги направят - волксваген тойота всичките имат хубави пикапи що се занимавате с тоя *** Елон мъск дето го спонсорира правителството инак щеше да е на загуба със екпериментите си тесла то ясно че бъдещето е на електромобилите а този му наливат пари с чували и затуй бърза да изпревари останалите автоконцерни - аз че си купим ауди етрон кат ми омръзне кю 7ката дето трака с дизелчето като дзвер
  • #7
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Прав е Телер как пък от Тесла не се сетиха че в Европа има изисквания и взимат резервации забравили са хората да питат и нямаше кой да им напомни :D
  • #6
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    правен е за реднеци - като ударят нещо на пътя, да не повтарят.. Тука некви европейци се опитват да спасяват пешеходци... тия па какво прават пред жипа ми?..
  • #5
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Qwerty ( преди 4 години )
    А олигофренът Щелер подобен на някои предни коментиращи тук, дали би могъл да обясни как тогава в Европа се сертифицират бронирани автомобили?
  • #4
    7 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Джен-дърите управляват гАйропа! Факт! Да си продават недоразумението Шматарок и оонова уродливо копие на Навара с емблемата на Магарцедес.