IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кмет поръча 15 бройки Tesla Cybertruck

Градоначалникът изчислил, че така ще икономиса по 1,2 млн. долара за гориво на година

Кмет поръча 15 бройки Tesla Cybertruck

Първите доставки на пикапа Tesla Cybertruck ще започнат не по-рано от края на 2021 г., но калифорнийската компания вече е получила предварителни поръчки за над 250 000 бройки. Оказва се, че 15 от тях са направени от кмета на мексиканския град Сиудад Вайес, който потвърди, че е направил депозит в размер на 1500 долара собствени средства.

"Запазих десет двумоторни и пет тримоторни версии на пикапа Tesla Cybertruck", потвърди кметът Адриан Еспер Карденас на пресконференция. Той призна, че не се е консултирал със специалисти преди да направи предварителните поръчки, но смята решението за "мъдро". Всички електрически пикапи ще бъдат използвани от полиция и от общинската сметопочистваща фирма, уточнява местен вестник.

"Не става въпрос за скоростта на автомобила, защото не ни трябва такава. Нуждаем се от висок въртящ момент, за да дърпаме тежки водопроводни тръби, камиони за боклук. Пикапите, които поръчахме, могат да дърпат два пъти по-тежки товари от обикновените камиони. Пресметнахме, че от използването на пикапите на Tesla може да спестим около 1,2 милиона долара от гориво годишно", добави мексиканският градоначалник.

Кметът на окръжния град не се страхува от високата цена на пикапите (общата сума е 848 000 долара), като твърди, че парите ще се изплатят бързо, защото няма да е необходимо да се харчи за гориво, а станции за зареждане на електрически превозни средства има навсякъде.

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Qwerty ( преди 4 години )
    Кметът е сметнал правилно, че Кибертрък-а ще бъде много изгоден за кметството (всъщност ще бъде изгоден за всякакви ведомства, ползващи подобни машини с ДВГ), ами ти Васо какво ще правиш с тази твоя празна глава?
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    васо ( преди 4 години )
    Кмета ходи на слънце без шапка и освен това парите ще ги дава кметството...
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Аз ( преди 4 години )
    До ..Всъщност ти си един от тези, които описваш! Къде е този безплатен ток? Все някой го плаща. А където е безплатен обикновено е толкова нисък, че колата ти трябва да се зарежда по над 12-15 часа. Това е една изкривена представа, че купувайки си електрическа кола някой ще ти плаща енергията. Ако в началото е било за стимулиране и малкия пробег, вече това е отживелица. Дори и теслите имат по 400 kWh безплатни на техните станции и след това ги таксуват.
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Предполагам по вероятно е 1.2 млн песо което в долари е около 61К а иначе е ясно че за всички за които разходите са на първо място то Киберпикапа е с голямо предимство
  • #1
    7 rate up comment 4 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Само забележете: "станции за зареждане на електрически превозни средства има навсякъде."А у нас колко са?Нещо повече, където има безплатни такива станции, те най-често са блокирани от Спарк-овете (познайте защо). А са *** на платената, та като теглиш калема и ти излиза дявол на магаре. Точно заради такива ***.и. БГ няма да просперира НИКОГА.