IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Швейцарци тунинговаха BMW X3 M и X4 M

Мощността за SUV моделите е вече над 600 к.с.

Швейцарци тунинговаха BMW X3 M и X4 M

Автомобили с висока каросерия и мощен двигател стават все по-любими на феновете на скоростта. В тази категория се вписват идеално BMW X3 M и X4 M. В момента дори X3 M е най-продаваният М-автомобил на баварците в света.

Можеше да се предположи и че тунинг-фирмите с удоволствие ще сложат ръце на двете нови спортни творения. Най-новият опит идва от швейцарската фирма Dähler, която представи черна версия на X3 M с увеличена мощност, нова ауспухова система, снижаване на каросерията и големи джанти. Пакетът, разбира се, се предлага и за Х4 М.

Независимо дали притежавате стандартната версия с 480 к.с. или моделът Competition с 510 к.с. (и двете с 600 Нм), Dähler вдига мощността на трилитровия битурбо шестцилиндров мотор на 610 к.с. и 760 Нм. Дали с това се подобрява ускорението, което в серийните модели е 4,2/4,1 секунди, не се казва. Максималната скорост обаче е обявена за „близо 300 км/ч“. Серийно тя е 285 км/ч. Според Dähler увеличението покрива стандартите на WLTP. Разработва се и Stage 2 с още по-висока мощност.

За спортно-дълбокия и забележителен звук тунинг-фирмата монтира собствено разработена ауспухова система, която „хармонира оптимално с филтъра за твърди частици“. Каросерията е снижена благодарение на спортни пружини, които допълнително втвърдяват спортното окачване на серийните модели. По желание Dähler монтира и 21- или 22-цолови джанти с гуми Michelin.

В разработка са и по-твърдо и регулируемо окачване, както и нов преден спойлер.

Вижте още снимки в галерията:

Снимки: Dähler

Тагове: Dähler bmw x3 m x4 m тунинг
0 от 500