IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW X3 M е на път да стане най-продаваният M-модел

Кросоувърът ще измести лидера в тази класация M2 Competition, както и и M3 и M5

BMW X3 M е на път да стане най-продаваният M-модел

През февруари тази година BMW представи "напомпания" кросоувър X3 M, като моделът вече бие всички рекорди по продажби. Това кара ръководството на баварската марка да вярва, че до няколко години този автомобил ще стане и най-успешният на пазара измежду всички представители на семейството М.

В момента най-продаваният модел на спортното подразделение на BMW е купето M2 Competition, а след него се нареждат седаните M3 и M5. В същото време обаче интересът към кросоувърите продължава да се увеличава и се очаква X3 M да излезе начело.

BMW X3 M

"На някои пазари, като този в Австралия, например, BMW X3 M изпреварва не само другите М-модели, но и автомобилите от гамата M-Perfomance. Очакваме тази тенденция скоро да се разпространи в цял свят", коментира Адам Дейвис от представителството на баварския производител в Австралия.

Мнението му беше подкрепено и от шеф на M-подразделението на марката - Маркус Флаш. Той заяви, че компанията му е похарчила достатъчно ресурси за създаването на X3 М, за да може кросоувърът да бъде оценен достойно навсякъде по света.

BMW X3 M

Под капака на базовия вариант на модела  поставен редови 6-цилиндров битурбо мотор, развиващ 480 к.с. и 600 Нм. Версията Competition разчита на същия двигател, но вече с 510 к.с. Скоростната кутия е една - 8-степенна автоматична с възможост за смяна на предавките от волана. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,1 секунди.

Снимки: BMW

0 от 500