IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Холандия обсъжда въвеждането на 100 км/ч по магистралите

Засега идеята за ограничението е само предложение и ще е валидно само през деня

Холандия обсъжда въвеждането на 100 км/ч по магистралите

Холандското правителство обсъжда пакет от мерки за намаляване на вредните емисии, сред които е ограничаване на максималната скорост на магистралите на 100 км/ч. Идеята е това ограничение да важи само през деня.

Мярката е част от пакет за опазване на околната среда. В момента по холандските магистрали може да се кара със 130, но скоро между 6 сутринта и 19 вечерта ще бъдат разрешени 100. Промяната вероятно ще бъде въведена постепенно от началото на 2020 г. Това съобщи холандския вестник De Telegraaf.
Премиерът на Холандия Марк Руте от народно-либералната партия VVD изказа съжаление, че трябва да предприеме тази стъпка. „На никой не му харесва“, каза той.

Целта на пакета от мерки е не само намаляване на емисиите CO2, но и на азотните окиси и азотните съединения като цяло. Решението на правителството последва решение на най-висшия холандски съд, който през май отказа разрешаване на големи строителни проекти. В мотивите си съдът посочи, че изхвърлянето на азотни окиси в страната не трябва да продължи да се покачва. Няма да се строят и нови жилища ако на друго място не се предприеме намаляване на емисиите. Това намаляване според Руте ще бъде осъществено с въвеждане на ограничение на скоростта. От издаване на решението на съда в Холандия се говори за „азотна криза“.

Снимка: De Telegraaf

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Черни кутии, автоматични ограничители на скоростта, 90 км. на магистралата - време е да излизаме от тоя съюз или да одим при Тръмп.
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Dam ( преди 4 години )
    Точно пък азотните окиси се получават при каране на колата без много газ и лекичко (100км/ч е идеално за максимално количество NOx) При пълна газ няма азотни окиси, защото кислородът изгаря напълно. Така че ако азотните окиси са им проблемът, по-добре да въведат минимална 150км/ч и без ограничение за максималната :)
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до 5 ( преди 4 години )
    вземи чети повечко, https://***.dw.com/en/green-push-for-autobahn-speed-limit-fails-in-bundestag/a-50864901
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 4 години )
    Кексчетаа мхмм
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Каменната ера ( преди 4 години )
    Най-добре да раздадат по един кон и да се свършва. Явно яденето на кексчета води до сериозни увреди на мозъка.
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Аз ( преди 4 години )
    До 5. Колега този закон не го приеха и магистралите им, които нямаха ограничение на скоростта ще продължат да са си такива.
  • #5
    0 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #4 Ако се интересуваше малко повече щеше да знаеш, че от догодина в Германия максималната разрешена скорост е 140 км/ч. Премахнато е карането с колкото искаш. Така, че не зная кой къде ще прескача и как ще скача. А немските аутобани са почти навсякъде с камери и ще има много глобени и без книжки състезатели следващата година. Интересно ми е и немските толупи къде ще ги карат, като уж за спортисти ги водят. Май хората ще се преориентират към по-скромни и икономични автомобили.
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Малоумията в ЕУ край нямат... Тревата не им влияе добре. Явно и те като швейцарците ще отскачат до Германия, да покарат малко. Това незнам колко ще помогне, но е широко разпространено да измиат 5-15км с колата само за да си разходят кучето.. На всички са им криви колите, но ако карате през деня в Германия или Холандия ще видите че трафика около 40% е само камиони .. от / за Ротердам.
  • #3
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    до 2 мисленето не ти се отдава.. не се мъчи..
  • #2
    1 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    в гейропа все по малко се мисли автомобил който се движи със 100 км.ч. изминава разстоянието от 100км за 60 мин. ако се движи със 150км.ч изминава разстоянието за 45 мин. ако се движи със 200км.ч изминава разстоянието за 30 мин. следвайки логиката по висока скорост по малко време за работа на двигателя следователно по малко гориво и изгорели газове