IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всички срещу лидера - 5-те основни конкурента на VW Golf

Имат ли изобщо шансове съперниците на родоначалника на класа?

Само преди дни на тържествено мероприятие във Волфсбург беше представено новото, осмо поколение на Volkswagen Golf. Моделът, който даде името си на цял клас автомобили в Европа, претърпя сериозно промени най-вече в оборудването, докато дизайнът му може да бъде определен като еволюция.

Още базовият вариант на модела има цифров кокпит, а срещу доплащане клиентите получават опции, които не са характерни за този клас. Сред тях са тризонов климатик, премиум акустична система и още редица други технологии.

VW Golf

Гамата двигатели на новия Golf предлага колосална свобода. От 1,0-литров турбомотор с 90 к.с. през хибриди (един "мек" и два зареждащи се) до версия R с 300 к.с., което също ще помогне за успеха на този модел. Още повече, че дори предишното му поколение, което напуска пазара, продължава да е лидер по продажби.

Какво обаче предлага неговите конкуренти в класа? И имат ли те изобшо шансове да се преборят с най-успешния модел в Европа от дълги години насам. Ето 5-те основни съперника на VW Golf, които ще се опитат да отмъкват по-голяма парче от тортата:

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #6
    12 rate up comment 2 rate down comment
    E-Type ( преди 4 години )
    Ако трябва да избера от моделите от статията по показател с коя ще имам най-малко главоболия и висене по срвизиите, избора ми ще е KIA Ceed дизел. Категорично!
  • #5
    9 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Голфа си е голф. Нищо не може да се сравни с немското качество, особено дизелите са много добри. Мощни са, бързи са, харчат малко и са супер здрави. А и голф интериора със новата инфотейнмънт система и двата екрана си е класи над останалите. Дано сега новия модел да пуснат версия 5 врати 4motion със дизел 2 литра. Това си е перфектната кола за всяка ситуация. Има и здраво окачване и като и се сложат по малки джанти няма грешка дори и по лошите пътища. Много здрава кола.
  • #4
    20 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Електронен приборен панел и тризонов климатик, ле ле, голяма екстра! И голяма предпоставка за проблема, което е характерно за Фолксваген. Особено за климатиците. Те еднозонов не могат да направят читав, смятай каква тояга ще е тризоновия!!!Защо не пишат колко са продажбите на Голф 7 с високите нива на оборудване и екзотични двигатели? Ще ви кажа, символични са. Не екстрите продават Голф, а овчия инстинкт, че "германското е най-добро". Е, отрдавна вече не е най-доброто. Класациите го доказвт.
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Макароне, питай Гуглето, не е трудно :D
  • #2
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Макарон Паша ( преди 4 години )
    Алооооооооооооо, кой е номер 1 по продажби в света в този сегмент, защо го няма сред конглокентите? КЪДЕ Е ТОЙОТА КОРОЛА?!?!?!? Сивик, i30, A3?
  • #1
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Blackthorn ( преди 4 години )
    Хиляда пъти предпочитам Киа Сийд пред Голф!