IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи хибридно X3 с разход 2.4 л/100 км

Модификацията xDrive30e развива 292 к. с. и се зарежда за 6 часа

BMW представи хибридно X3 с разход 2.4 л/100 км

Компанията BMW представи хибридна версия на кросоувъра си X3, която се зарежда от електропреносната мрежа. Тя ще стъпи на пазара през 2020 г., като цените предстои да бъдат обявени.

Модификацията xDrive30e е оборудвана с 2,0-литров бензинов мотор със 184 к.с., електрически двигател, даващ още 109 к.с. и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Съвкупната мощност на задвижващата система е 292 к.с. и 420 Нм въртящ момент. Кросоувърът има система за задвижване на четирите колела xDrive AWD, като ускорява от 0 до 100 км/ч з 6,1 секунди и развива максимална скорост от 210 км/ч.

X3 xDrive30e

Електрическият мотор се захранва от комплект литиево-йонни батерии, поставени под втория ред седалки. Автомобилът се зарежда от стандартната електропреносна мрежа за 6 часа, а при използване на специален терминал времето се намаля до 3,5 часа.

Инженерите на BMW са се поставили да конструират автомобила така, че той да разполага с вместителен багажник. Неговият обем е 450 литра, но при свалени задни седалки се увеличава до 1500 литра.

BMW X3 xDrive30e

Водачът има на разположение няколко режима на движение. Един от тях е изцяло електрически, при който може да се изминат до 55 км. Според компанията, тази версия на X3 предлага среден разход между 2,1 и и 2,4 литра на 100 км.

Хибридното X3 xDrive30e ще се предлага в нива на оборудване Advantage, xLine, Luxury и M Sport. Още в базовото оборудване на модела влизат климатик с дистанционно управление, цифров приборен панел, акустична система, която предупреждава пешеходците при движение в електрически режим, и др.


Още снимки - вижте в галерията.

Списъкът с допълнителни опции включва всички системи, достъпни за семейството X3. Това означава, че кросоувърът може да получи адаптивно окачване, спортни настройки на кормилното управление, модернизирани M-спирачки, активен круиз-контрол, и др. 

Снимки: BMW

0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Borislav ( преди 4 години )
    "Инженерите на BMW са се поставили да конструират автомобила така, че той да разполага с вместителен багажник." Журналиста Петър Захариев трябва сериозно да обмисли дали това е професията му. Аз гласувам "не" - гласувайте и вие с "+" за оставане или "-" за напукане върху коментара ми. Нека си знае момчето! Сигурен съм, че притежава други таланти, с които да е полезен на себе си и обществото.