IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо големите спортни кросоувъри на BMW стават хибриди?

Решаващо в случая e теглото на автомобила, категорични са баварците

Защо големите спортни кросоувъри на BMW стават хибриди?

Електрификацията в световната автомобилна индустрия настъпва неумолимо, като превзема всички сегменти от пазара. С нейна помощ се постига намаляване на разхода на гориво и на вредните емисии, което съответства на новите екологични стандарти. А при премиум-марките помага и за повишаване на производителността на автомобила.

Наскоро от Audi обявиха, че следваща серия на спортното комби RS4 Avant ще получи хибриден агрегат със зареждане от електропреносната мрежа (плъг-ин). Сега от BMW сториха същото, като уточниха, че с такива двигатели ще бъдат оборудвани големите кросоувъри на марката, в това число и тези, които са подготвени от нейното М-подразделение.

BMW X5 M

Според шефа на BMW M - Маркус Флаш, използването на електрифицирани агрегати при модели като M2, M3 и M4 не стои на дневен ред, тъй като от него няма смисъл. При кросоувърите като X5 М и X6 М, които тежат над 2 тона обаче то е напълно оправдано, тъй като тези машини се нуждаят от мощност. 

"Не бързаме да електрифицираме своите модели, тъй като все още не сме убедени във високите динамични характеристики на плъг-ин хибридните мотори. Освен това, ще поемем сериозен риск, да разочароваме много от феновете на марката, които са убедени, че електрическо BMW M няма да им донесе същите емоции като познатите от по-рано модели", обясни Флаш. 

Той допълни, че вече е карал автомобил BMW M, под чийто капак е поставен такъв тип хибриден агрегат, но отказа да съобщи подробности. Флаш все пак разкри, че рано или късно такъв модел ще се появи на пазара.

Снимки: BMW

 

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    пропов ( преди 4 години )
    Толкова е просто.При тегло 2 тона + 50, даже 100кг. батерии няма да навредят на тегловия баланс. При малките и средни модели, това тегло не е желателно. БМВ си държат да запазят тегловия баланс и управляемостта, това ги отличава от всички останали.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    112 ( преди 4 години )
    Признайте си че иначе не можете да покриете екологичните изисквания, стига сте плямпали глупости.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Една манивела под мултимедийния таблет и нека да върти ...