IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Трябва ли Bugatti, Rolls-Rоyce и Tesla да се притесняват?

Пет сериозни конкурента от Китай, които, поне на теория, изглеждат забележително

Доскоро словосъчетанието "китайски автомобил" предизвикваше презрителен смях, но сега вече започват да се смеят производителите от Китай, като някои от тях го правят доста силно. Факт е, че китайските компании нямат инженерни традиции и собствена школа за дизайн, но преминаването към електрическо задвижване позволява появата на впечатляващи проекти, които могат да компенсират провалите на моделите със стандартни двигатели. Ето 5 такива проекта, чиято задача е да утежнят живота на доказани производители като Bugatti, Rolls-Rоyce и Tesla. Дали ще успеят, ще покаже времето.

Снимки: Auto Mail

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 4 rate down comment
    пропов ( преди 4 години )
    Какви са тези измислени статии?! Автомобилите в премиум класа не само дизайн и техн. данни. Те имат история и аура, това ги отличава и разграничава. Те създават мечти, коли за който от малък си бленувал. Гледал си ги в списания , на плакати, по състезания и изложения , обсъждал си ги с приятели... И в един момент можеш да си изпълниш детската мечта. И да покажеш на целия свят че си успял! А китайците могат да си купят всичко, но тия детски мечти - няма как! Ей затова не ми говорете глупости!
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ХаМелеон ( преди 4 години )
    Споменатите марки са дребни риби - двете са малки подразделенийца на VW и BMW, а третото - млада фирма-еднодневка, която още не е станала кой-знае какъв фактор. Проблем ще стане, коато китайците започнат да притесняват истински големите - Toyota, VW, Hyundai, GM, Ford, Nissan, Honda, FCA, Renault, PSA... Тогава не-китайската автоиндустрия ще залезе, както стана с компютърната преди 20 години.
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ха,ха,ха Ферари! Ферари не е просто кола, от какво да се притесняват?
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Че.... от кога пазарът се държи от Бугати и Ролс, че да се притесняват точно те? С най-добри маржове са Ферари...? По-скоро те да му мислят.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До #1 ( преди 4 години )
    Само дето няма нищо общо.