IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda случайно (или умишлено) показа новата Octavia

Новото поколение на най-популярния модел на чехите вече не е тайна

Skoda случайно (или умишлено) показа новата Octavia

Само преди няколко дни компанията Skoda започна кампания с тийзъри (скици) на новото поколение на бестселъра си Оctavia. Премиерата на модела ще се състои на 11 ноември в Прага, но вече е ясно как ще изглежда автомобилът.

Снимка на лифтбека се появи случайно (или пък умишлено) в конфигуратор на модела на германския сайт на Skoda в интернет, като малко след това беше премахната. Сега на страницата за Германия се предлага единствено комби-версията на модела в нейното сегашно поколение. Предполага се, че грешката е била допусната по време на подготовката за добавяне на новия модел на сайта.

Skoda Octavia
Skoda Octavia

Каквото и да се е случило, изтичането на информация е факт. Самият автомобил изглежда напълно очаквано, още повече като бъде сравнен със скиците, които Skoda показва в последните дни. Моделът е останал без двойните кръгли фарове от предишното поколение, които са заменени от светлини в стила на Skoda Scala. Решетката на радиатора и предната броня са по-големи, като явно са взаимствани от флагмана на марката Superb.

Фаровете срещу мъгла са преместени в сравнение с показаната преди дни скица, но това вероятно зависи от нивото на оборудване на модела. Джантите са 18-цолови, каквито вече се предлагат на някои модели на Skoda. Засега за задната част на новата Оctavia може да се съди единствено по тийзъра, пуснат от компанията, но може да се твърди, че тя ще има по-изящен вид, а големият надпис Skoda ще заеме мястото на емблемата на марката.

Skoda Octavia

В интериора ще се появи нова мултимедийна система (най-вероятно цифрова за всички нива на оборудване), модернизирана мултимедийна система, нов волан и електронно-механична "ръчна" спирачка.

Снимки: Motor1

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Скъпи са, пък за Шкода направо златни са, сори ама това е истината.
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    напомпана Скала... при всички случаи е по-добре от сегашното недоразумение де...
  • #4
    8 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Единственото хубаво на Шкода е, ч е по-евтин вариант на ВАГенските бо-клу-ци и че има по-голямо пространство в багажника. Всичко друго си е едно и също с останалите, т.е. не струва.
  • #3
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Оня ( преди 4 години )
    Щом стария крокодил с 4 фара изкърти Европата смятай тази ми тя си е направо красавица и като гледам още по дълга и широка...Не е зле
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Малко започва да прилича на BMW.
  • #1
    25 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    От VW груп това е колата, която е най-смислена - пари/качество/дизайн/дивгатели. Това не значи, че другите са лоши, просто за всички останали плащаш повече от колкото сруват и ти трябва.