IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda вгражда дигитален асистент в моделите си

Системата ще позволява гласово командване на 6 различни езика

Skoda вгражда дигитален асистент в моделите си

Чешката марка Skoda представи дигитален асистент за автомобили. Услугата се нарича Laura и според данни на фирмата разбира цели изговорени изречения. Първоначално тя ще бъде предлагана в моделите Scala и Kamiq.

Активирането на асистента се извършва с думите „Okay, Laura“ и след това могат да бъдат използвани различни функции чрез гласово командване. Например, в навигацията може да бъде въведена определена дестинация, да бъде търсена музика или да бъде продиктувано съобщение. Според Skoda това може да бъде направено безпроблемно на английски, немски, френски, испански, италиански и чешки език.

Благодарение на серийната SIM-карта Kamiq и Scala са винаги онлайн. Това позволява на услугата да комбинира онборд и онлайн данни и да реагира бързо и гъвкаво. Преходът между он- и офлайн базирани услуги е бърз и незабележим за пътниците.

Освен в двата компактни модела Laura ще бъде вграждана и в други модели на Skoda, като услугите ще бъдат развивани непрекъснато. Възможно е в бъдеще асистентът да бъде използван и извън автомобила, например като приложение за смартфон.

Снимка: Skoda

0 от 500