IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Juke със световна премиера в София

Компактният кросоувър за първи път се появява пред публика

Nissan Juke със световна премиера в София

"Автосалон София 2019" стартира с огромен интерес от феновете и това е напълно разбираемо с оглед на изложените в "Интер Експо Център" автомобили. Някои от тях за първи път се показват пред публика не само в България, но и в Европа, че даже и в света. 

Световната си премиера отбелязва Nissan Juke, който беше показан само на снимки по-рано тази есен. Японската марка пропусна автосалона във Франкфурт, така че именно София е мястото, където Juke може да бъде видян за първи път на живо. Моделът е разработен за пазара в Европа и трябва да продължи успехите на предшественика си, от който за 10 години бяха продадени над 1 млн. бройки.

Самият кросоувър има тежката задача да затвърди успехите на предшественика си, който е на пазара от 9 години. За този период от модела са продадени около 1 млн. бройки, като той предизвика фурор в сегмента. И накара повечето от водещите производители да преосмислят отношението си към нестандартния дизайн и да предложат подобни модели на пазара.

Второто поколение на компактния кросоувър преминава на нова платформа, благодарение на която е пораснал на размери,  станал е по-вместителен, но в същото време е по-лек от своя предшественик. В основата на новия Juke е платформата CMF-B на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, която е използвана и за новите генерации на Renault Captur и Clio. Дължината на модела е 4210 мм, широчината  1800 мм, а височината - 1595 мм. Така той е по-дълъг с 85 мм, по-широк със 170 мм и по-нисък с 30 мм. 

Задвижването на новия Juke става с 1,0-литров, 3-цилиндров турбо-двигател, съчетан със 6-степенна ръчна или 7-степенна автоматична трасмисия от нов за марката тип - с двоен съединител. В Nissan наблягат и на модерно оборудване, като залагат най-вече на системата за полуавтономно управление Nissan ProPILOT, както и на NissanConnect  – иновативна система за информация, развлечение и навигация, с възможност за актуализация в реално време. 

Снимки: Sofia Motor Show

0 от 500