IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайската "Икона" разкри и последните си тайни

Кросоувърът трябва да стане символ на една нова епоха

Китайската

Китайската компания Geely показа снимки на интериора и така разкри напълно новия си компактен кросоувър Icon, създаден на базата на едноименния концептуален модел. Моделът ще се предлага само с предно предаване, тъй като задното му окачване е на греда, а продажбите ще стартират до края на годината.

Icon е построен на платформата BMA (B-segment Modular Architecture), която използва компоненти от шасито CMA, разработено от Volvo. Новият модел обаче е по-малък от Volvo XC40, като дължината му е 4350 мм (-75 мм), а разстоянието между двете оси е 2640 мм (-62). Широчината и височината са съответно 1810 мм (-53) и 1615 мм (-37). 

Geely Icon

Кросоувърът излиза на пазара само с един двигател. Това е бензинов турбомотор с 3 цилиндъра, развиващ мощност от 177 к.с. и 255 Нм въртящ момент. Агрегатът е комбиниран със 7-степенна роботизирана скоростна кутия.

В салона има приборен панел с диагонал 10,25 инча, както и допълнителен сензорен екран. Под дефлекторите на климатика е поставен блок от сензорни бутони. Има също така и безкабелно зарядно за смартфони, а от компанията обещават ниши с обем 31 литра за съхраняване на различни вещи.

Geely Icon

В основата на дизайна на Icon е математическият символ за безкрайност, който включва елементи във формата на числото 8. Отзад с такава форма са светодиодните стопове. Тръби на ауспуха не се виждат, тъй като концептуалният модел беше електрически. 

От Geely обясняват и избора на име - Икона. Идеята е, че този автомобил трябва да стане символ на едно ново време, като за целта, освен впечатляващ дизайн, той е получил и редица нови технологии. Сред тях са йонизатор на въздуха и асистент, управляван с гласови команди. Все още обаче не е ясно, дали моделът ще се продава и извън Китай.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Geely

0 от 500