IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Geely пусна кросоувър с разход 1,2 л/100 км

Само на ток Xing Yue PHEV може да изминава 80 км

Geely пусна кросоувър с разход 1,2 л/100 км

Китайската компания Geely продължава да учудва със своите модели, които, по думите на специалистите, могат успешно да се конкурират с германските, японските и корейските автомобили. Поредната такава кола е Xing Yue PHEV. Според производителя, това е първият в света плъг-ин хибриден купеобразен кросоувър.

Geely Xing Yue

Автомобилът е изграден върху платформата CMA, която вече се използва от други модели на групата Geely, сред които компактният кросоувър Volvo XC40 и електрическият фастбек Polestar 2. Xing Yue PHEV ще се предлага в две версии, най-мощната от които ще може да изминава на ток цели 80 км.

Geely Xing Yue

Базовата версия на кросоувъра е оборудвана с батерия с капацитет от 11.3 кВтч, като смесената консумация на гориво е 1,6 литра на 100 км, а времето за бързо зареждане - 90 минути. По-усъвършенствана версия има батерия от 15.2 кВтч, в комбиниран цикъл консумира 1.2 литра гориво на 100 км, а от експресно зарядно устройство се зарежда за 105 мин. Пробегът само на ток при двете версии е съответно 56 и 80 км. Що се отнася до двигателя, той развива мощност от 190 кВт и 415 Нм максимален въртящ момент. Автомобилът ускорява от място до 100 км/ч за 6,8 сек.

Geely Xing Yue

Наред с типичните опции, с които вече се предлагат повечето съвременни автомобили, при Geely Xing Yue е налична и система за разпознаване на лица. С помощта на функцията Face-ID, автомобилът идентифицира водача и настройва седалката, огледалата и предварително зададени параметри в мултимедийната система. Освен това автомобилът е в състояние да предупреди шофьора за умора, ако последният често започва да се прозява или да затваря очите си по време на път.

Снимки: Geely

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    по добре си купи сериозен европейски премиум автомобил отпреди 15 години отколкото това китайско недоразумение като волво и производните му
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Другата половина френски важното е френската държава да държи контролният пакет акции това е сигурен знак че бяла Европа и нейните интереси ще са в ръцете на французите като доказал се умен и способен народ!
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    о.О ( преди 4 години )
    Иначе казано 1.2 литра за 20 километра ... ако сложат батерия за 100 ще пишете 0/100 вероятно.
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    ДаДа ( преди 4 години )
    След 20 години поне половината европейски марки ще са китайски.